Tegnap este vendégem volt. Párom munkatársának a kislányának megígértem, hogy együtt fogjuk sütni a mézeskalácsot. Ugyanis előtte pár héttel olyan aranyosan segített nekem a torta készítésében, hogy felajánlottam neki, ha van kedve készítsük együtt az idén a mézeskalácsokat. Annyira várta már és amikor megérkeztek, akkor szinte egyből elkezdtük sütni. Olyan örömmel készítette, hogy nem tudtam követni. Hipp-hopp kiszaggattuk, újragyúrtam és újra szaggattuk, már sütöttük is és ezután jött a díszítés. Először csak kettesbe csináltuk, de a végén a fiúk is beszálltak. Természetesen akkor már stop táblák és S.O.S jelzésű díszek születtek, de így telt vidáman a szombat esténk.
Képekkel még pótolom, amin az alkotásaink lesznek rajta. :)
A mézeskalácsokat, ahogy tavaly is
Moha Konyha blogjáról lestem, aki profi szakembere, amelyet
itt megtaláltok.
Saját házi
mézeskalács-fűszerkeverékemet használtam.
Ami fontos és már tavaly is bevált, hogy mézeskalács sütésénél figyeljünk oda az alábbi dolgokra:
- előző este gyúrjuk össze a tésztát és pihentessük legalább egy éjszakán keresztül
- egyforma nagyságúakat süssünk egyszerre, mert így egyforma a sülési ideje is
- 180°C-on kb. 7-8 perc alatt elkészülnek, de ellenőrizzük az alját, mert csalós, ha sokáig sütjük akkor bizony kemény lesz
- miután teljesen kihűlt utána díszítsük
Jah, és egy kis barkácsolással elkészítettem az adventi koszorúnkat és egy cuki mikulásos mécsest. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése