Pestos, kecskesajtos flammkuchen
Hozzávalók:
Tésztához:
220 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
150 ml langyos víz
1 teáskanál só
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Tetejére:
Bazsalikomos pesto
1 fej lilahagyma
150 g kolozsvári szalonna
100 g házi kecskesajt
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 220°C-ra.
A tészta hozzávalóit mérjük ki egy tálba és gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Csomagoljuk fóliába, szobahőmérsékleten pihentessük, amíg elkészítjük a feltétet.
A lilahagymát vágjuk ketté, majd szép vékony szeletekre. A kolozsvári szalonnát daraboljuk apró kockára és pirítsuk zsírjára. A kecskesajtot reszeljük le.
Vegyük elő a megpihent tésztánkat, vágjuk ketté. Lisztezett deszkán nyújtsuk egészen vékonyra, de arra vigyázzunk ne nyújtsuk túl, mert ha nagy vékony, akkor megég. Az alakja lehet bármilyen.
Helyezzük az egyiket sütőpapírral bélelt gáztepsire. Kenjük meg pesto-val, szórjuk meg szalonnával, lilahagymával és kecskesajttal.
Toljuk a sütőbe kb. 10-12percre. Gázsütőnél érdemes legfelülre, így inkább a teteje pirul és biztosan nem ég meg az alja.
Fogyasszuk azonnal, melegen! Finom ropogós, ízletes!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése