Koskacukor: Pestos, kecskesajtos flammkuchen

2014. november 10., hétfő

Pestos, kecskesajtos flammkuchen

Úgy gondolom a pizzát mindenki szereti. Viszont, ha egyszerűen nincs időnk a kelesztéssel foglalkozni és várakozni vele, vagy éppen csak hirtelen jött ötlet (mert ugye tudjuk, hogy a jó pizza tésztának idő kell) és nincs is otthon sok minden, amit rá lehet dobni, akkor vessük be ezt az egyszerű német lepényt.





Pestos, kecskesajtos flammkuchen
Hozzávalók:
Tésztához:
220 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
150 ml langyos víz
1 teáskanál só
2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Tetejére:
Bazsalikomos pesto
1 fej lilahagyma
150 g kolozsvári szalonna
100 g házi kecskesajt

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 220°C-ra.
A tészta hozzávalóit mérjük ki egy tálba és gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Csomagoljuk fóliába, szobahőmérsékleten pihentessük, amíg elkészítjük a feltétet.
A lilahagymát vágjuk ketté, majd szép vékony szeletekre. A kolozsvári szalonnát daraboljuk apró kockára és pirítsuk zsírjára. A kecskesajtot reszeljük le.
Vegyük elő a megpihent tésztánkat, vágjuk ketté. Lisztezett deszkán nyújtsuk egészen vékonyra, de arra vigyázzunk ne nyújtsuk túl, mert ha nagy vékony, akkor megég. Az alakja lehet bármilyen.
Helyezzük az egyiket sütőpapírral bélelt gáztepsire. Kenjük meg pesto-val, szórjuk meg szalonnával, lilahagymával és kecskesajttal.
Toljuk a sütőbe kb. 10-12percre. Gázsütőnél érdemes legfelülre, így inkább a teteje pirul és biztosan nem ég meg az alja.
Fogyasszuk azonnal, melegen! Finom ropogós, ízletes!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...