Koskacukor: Kókuszos - erdei gyümölcsös fagylalt

2015. augusztus 13., csütörtök

Kókuszos - erdei gyümölcsös fagylalt

Az idén valamiért kevesebb fagyi készült itthon, ami annak tudható be, hogy soha nincs hely a mélyhűtőbe. Csak az alsó fiókba fér be, és valahogy mindig úgy sikerül pakolnom, hogy nem tudom átrendezni úgy, hogy beférjen a fagyigép. Ráadásul az, hogy beteszem egy nappal hamarabb nem elég. Tavaly folyamatosan bent volt és jobban lehűtötte a fagyit, ami által nem lett kristályos egyáltalán. De így is nagyon finom. Azt hiszem egész nyáron háromszor fagyiztam, ebből a legjobbat Szegeden ettem az Acapellába. Ígérem pótolok és jövök még fagyi ötlettel.
Most egy nagyon finom kókusztejes, erdei gyümölcsös fagyit hoztam főzött krémmel.
A tölcsér és az ostyarúd bolti, de elégedett vagyok vele, lehet ezzel nem is kínlódnék itthon. Egyébként csak a fotó kedvéért szereztem be, amúgy nem vagyunk tölcséresek.








Kókuszos - erdei gyümölcsös fagylalt
Hozzávalók (kb. 1 literhez):
400 ml kókusztej
200 ml tejszín
4 tojás sárgája
80 g nyírfacukor
30 g kókusz reszelék
1 teáskanál vanília kivonat

40 dkg vegyes erdei gyümölcs (málna, szeder, ribizli, áfonya)

Elkészítés:
A kókusztejet keverjük ki a tojások sárgájával, a cukorral és a kókusz reszelékkel. Ízesítsük vanília kivonattal, majd hevítsük fel folyamatos kevergetés közben pontosan 80°C-ig. Így biztosan nem kapunk rántottát. Hagyjuk teljesen kihűlni. A legjobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a hideg tejszínt verjük habbá. Az erdei gyümölcsöt turmixoljuk krémesre.
Először a pépes gyümölcs mixet adjuk a kókuszos krémhez, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínhabot. A behűtött fagyigépet vegyük elő, kapcsoljuk be, majd öntsük bele szép lassan a krémet.
Hagyjuk dolgozni legalább 40 percig.
Öntsük dobozba, majd helyezzük mélyhűtőbe minimum 4-5 óra hosszát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...