Koskacukor: Joghurtos bucik, lenmaggal és zabpehellyel

2015. augusztus 5., szerda

Joghurtos bucik, lenmaggal és zabpehellyel

Az utóbbi időben reggelire szoktam készíteni valamilyen kencét, amivel csak simán megkenek egy szelet kenyeret vagy éppen egy bucit, szelek mellé valamilyen zöldséget és kész is. A zakuszka vagy éppen a feta sajtot padlizsánkrém most a menő, de nem is állok meg itt, hanem gyártani fogom tovább. Már csak azon gondolkodtam, hogyan tudnám eltartósítani télire. Próbálom kiiktatni az életemből a szennyekből összehordott felvágottakat meg hasonló dolgokat. Egyszer ígérem hozok egy kencés összefoglalót. Csak mindig elmarad a fotózás. :) De most jöjjön egy szuper reggeli buci recept, ami tökéletes szendvicshez vagy csak megkenhetjük kedvenc krémünkkel.







Joghurtos bucik, lenmaggal és zabpehellyel
Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
20 dkg fehér BL 80 liszt
2 dkg lenmag
2 dkg apró zabpehely
7 g só
2 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
1 teáskanál olvasztott méz
8 dkg görög joghurt
3,5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a lenmagot a zabpelyhet, a sót és a joghurtot. A mézet keverjük a langyos tejbe, morzsoljuk bele az élesztőt, majd hagyjuk pár percig állni, amíg fel nem fut. Tegyük ezt is a kimért lisztekhez, majd dagasszunk belőle rugalmas tésztát. A vége felé adagoljuk hozzá szép lassan az olvasztott vajat. Így lesz szép selymes.
Kelesztő tálba téve hagyjuk pihenni kb. 40-45 percet. Dagasszuk át, majd ismét pihentessük 30 percet.
Osszuk 8 egyenlő részre. Formáljunk belőle cipókat. Nyújtsuk ki oválisra, tekerjük fel, majd a két végét sodorjuk meg. Így lesznek hegyes csücskei.
Sütőpapírra helyezve, letakarva kelesszük duplájára. Vágjuk be egy éles késsel a tetejét mindegyik kiflinek, spricceljük meg vízzel, majd toljuk előmelegített 200°C-os sütőbe. Süssük kb. 25 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...