Koskacukor: Nyárias csirkemell cordon bleu, lilahagymás tört burgonyával

2015. augusztus 12., szerda

Nyárias csirkemell cordon bleu, lilahagymás tört burgonyával

Miért ne lehetne a sajttal sonkával töltött hús szeletet leegyszerűsíteni? Feltétlen szükség van sok olajra? Ebbe a hőségbe valóban a zsíros ételekre vágyunk? Hát egyáltalán nem. Itt egy szuper egyszerű változata, ráadásul kicsit pikánsabbá tettem egy pici mustárral és tejföllel, amitől szaftosabb lesz és a tört hagymás burgonya is jobban illik hozzá. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Nekem ez sokkal jobban ízlett, mintha jól bepaníroztam és kirántottam volna bő olajba. Próbáljátok ki!








Nyárias csirkemell cordon bleu, lilahagymás tört burgonyával
Hozzávalók:
6 szelet csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
6 szelet sonka
10 dkg mozzarella
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál dijoni mustár
só, bors
3 evőkanál zabliszt

3 szem burgonya
2 fej lilahagyma
3 dkg vaj
só, bors

Elkészítés:
A burgonyát egészben, héjában tegyük fel sós vízbe főni. A lilahagymát daraboljuk kisebb kockákra, majd dinszteljük meg vajon. Ízesítsük sóval és borssal.
A közepes vastagságú csirkemell szeletek mind két oldalát sózzuk és borsozzuk. Forgassuk meg zablisztbe, majd pirítsuk meg mind a két oldalát kevés olívaolajon. Fedjük le pár percre, így biztosan nem szárad ki és tutira átsül. Közben a mozzarellát keverjük össze a tejföllel és a mustárral.
Miután megsült a csirkemell, zárjuk el a gázt. Helyezzük a tetejére a sonka szeleteket, kanalazzuk rá a kikevert tejfölös sajtot, majd lefedve hagyjuk ráolvadni.
A megfőtt burgonyát hámozzuk meg, törjük össze. Adjuk hozzá a dinsztelt lilahagymát, majd jól keverjük össze.
Tálalhatjuk friss petrezselyemmel és lilahagymával!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...