Koskacukor: Ricottás - sült paprikakrémes csigák

2015. augusztus 29., szombat

Ricottás - sült paprikakrémes csigák

A legutóbb sült paprikám közé bekerült egy nagyon erős piros, ami miatt már nem csemegének számít. De tökéletes lesz paprikásokhoz, vagy valamilyen ételhez, amit csípősen szeretnénk elkészíteni. Most csak pár kanálkával adtam a ricottához, amivel megkentem az isteni kelt tésztát, feltekertem, megsütöttem és kész is volt a reggeli. Na jó, ennek csak akkor álljunk neki, ha van már sült paprikakrémünk. Egyébként elég hosszadalmas lenne. :)








Ricottás - sült paprikakrémes csigák
Hozzávalók (16 db-hoz):
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
150 g zabliszt
100 g fehér liszt
20 g élesztő
1 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
kb. 2 dl langyos víz
7 g só
35 g olvasztott vaj

250 g ricotta
3 evőkanál sült paprikakrém

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd hagyjuk állni 10 percig. A liszteket mérjük ki a dagasztó tálba, tegyük hozzá a sót illetve a felfuttatott élesztőt. Öntsük hozzá a vizet és dagasszunk belőle rugalmas tésztát. Az olvasztott vajat dagasztás közben szép lassan adjuk hozzá. Enyhén lisztezett kelesztő tálba téve hagyjuk duplájára kelni.
Nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastag téglalap alakúra. A ricottát keverjük ki a paprikakrémmel, majd kenőkés segítségével osszuk el szép egyenletesen a tésztán. A szélesebbik oldalánál tekerjük fel szorosan. Vágjuk ketté, majd még kétszer osszuk fel, így jön ki a 16 darab.
Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, pihentessük 20 percig.
Toljuk előmelegített 200°C-os sütőbe és süssük készre kb. 20-25 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...