Koskacukor: Olaszos, paradicsomos húsgombócok spagettivel

2015. augusztus 18., kedd

Olaszos, paradicsomos húsgombócok spagettivel

Általában azért jól sikerülnek a kiötletelt receptjeim, de ez most olyan volt, hogy bele kóstoltunk és mind a ketten azt mondtuk: Hmmm.... ez igen! Ez isteni lett! A paradicsom szósz tökéletes krémes, tapadt a tésztára, a hús puha és omlós. Tehát minden amilyennek kell lennie. Az ízek.... felejthetetlen. Jó lehet kicsit túlzok, de tényleg ez most nagyon el lett találva. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az olaszos ízeket és ki van békülve a tésztás ételekkel!










Olaszos, paradicsomos húsgombócok spagettivel
Hozzávalók (4 személy részére):
Húsgombócokhoz:
700 g sertés darálthús
150 g házi kolbász
50 g zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
1/2 fej vöröshagyma
1 teáskanál őrölt édeskömény
1 teáskanál cayenne bors
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
frissen őrölt bors

Továbbá:
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
2 teáskanál szárított kakukkfű
2 babérlevél
1 chilipaprika
só, bors
1,5 dl vörösbor
400 g konzerv paradicsom
6 dl házi paradicsomlé
100 g fekete olívabogyó

olívaolaj

Elkészítés:
Morzsoljuk a darált húshoz a házi kolbászt, törjük hozzá a fokhagymát. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd daraboljuk egészen apróra. Ez is mehet a húshoz illetve a zsemlemorzsa, a fűszerek, ízlés szerint só. Jól gyúrjuk össze, hogy mindenhol egyforma ízű legyen. Formáljunk belőle akkora gombócokat, amekkora még éppen elfér a markunkba. Vegyünk elő egy nagyobb magas falú serpenyőt, amibe hevítsünk fel két-három evőkanál olívaolajat. Pirítsuk meg a gombócokat, majd szedjük ki egy tányérra.
A másik fej vöröshagymát is pucoljuk meg, daraboljuk fel. A megpucolt fokhagyma gerezdeket lapítsuk szét, aprítsuk fel. A petrezselyem zöldet is daraboljuk apróra.
A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a vöröshagymát, majd dobjuk hozzá a fokhagymát és a petrezselyem zöldet. Adjuk hozzá a felkarikázott chilipaprikát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Öntsük fel vörösborral és forraljuk fel. Mehet hozzá a konzerv paradicsom és ekkor ízesítsük sóval illetve frissen őrölt borssal. Helyezzük el a gombócokat a serpenyőben, majd öntsük fel házi paradicsomlével. Alacsony lángon főzzük 2 óra hosszán keresztül, amíg be nem sűrűsödik, de azért ne fője el a szaftot. A főzés felénél adjuk hozzá a lecsepegtetett olívabogyót.
Kifőtt spagettivel tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...