Koskacukor: Sárgabarackos clafoutis

2015. augusztus 9., vasárnap

Sárgabarackos clafoutis

A sárgabarack szezon végét járjuk már, ugyanis elég nehéz volt már olyat találnom, ami nincs túlérve. Igazi érett barackokra egyik jó ötlet lehet a francia tejpite, ami egy igazi könnyű nyári desszert. Hasonlít egy sült pudingra, de nem ragozom tovább, mert szerintem sokunk kipróbálta már és sütött ilyet valamilyen formában, valamilyen gyümölccsel. A hétvégén az egyik nagy áruházban megláttam ezeket az aranyos kis tálkákat, amit nem hagyhattam ott. Ráadásul pirosba is volt... Kellett ennél több? Már pakoltam is a kosárba. A tálkák fél literesek, akár egy-egy adagos ebédet is simán el lehet benne készíteni.






Sárgabarackos clafoutis
Hozzávalók (2 x 0,5 literes formához):
2,5 dl tej
30 g  olvasztott vaj
30 g vaníliás pudingpor
50 g nyírfacukor
1 teáskanál vanília kivonat
3 tojás
6 db sárgabarack

+ kevés vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tejet, majd keverjük csomómentesre a vaníliás pudingporral. Ízesítsük egy kevéske vanília kivonattal, hogy intenzívebb legyen az íze. A barackokat mossuk meg, vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat. Helyezzük a formába, majd öntsük fel a vaníliás krémmel.
Előmelegített 170°C-os sütőbe süssük kb. 20-25 percig. Arra figyeljünk, hogy még egy kicsit remegős legyen, amikor kivesszük. Hagyjuk kihűlni, tegyük hűtőbe. Tálalásnál szórhatunk még rá porcukrot ízlés szerint.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...