Koskacukor: Chilis csirkemell, zöldfűszeres fokhagymás szószban, kurkumás házi pappardellével

2015. szeptember 14., hétfő

Chilis csirkemell, zöldfűszeres fokhagymás szószban, kurkumás házi pappardellével

Mostanában spontán főzök. Ami igazából megtervezett, de mikor neki látok, akkor kezdek csak igazán variálni. Igazság szerint pestot szerettem volna csinálni, de péntek késő este egyik nagy áruházba sem volt ruccola vagy éppen bébi spenót. Így sajnos vásárolnom kellett üvegeset. Ugyanis, ha már egyszer kitaláltam, akkor nem módosítok. Gondoltam én... Na, de mégis a kosárba landolt. Azután amikor másnap elkezdtem főzőcskézni, akkor rájöttem, hogy van itthon egy csokor friss petrezselyem, friss bazsalikom az ablakba és szép makói fokhagyma. Minek ide pesto? Egy jó házi tésztát beleforgatok ebbe a jó kis szószba, ami visszamarad miután megsült a csirkemell. Őszintén? Megnyaltuk mind a tíz ujjunkat. :)









Chilis csirkemell, zöldfűszeres fokhagymás szószban, kurkumás pappardellével
Hozzávalók (2 személy részére):
2 csirkemellfilé
só, bors
cayenne bors
őrölt chili
1 fej fokhagyma
1/2 csokor friss petrezselyem
10 levél friss bazsalikom
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj

Kurkumás házi pappardelle-hez:
1 teáskanál kurkuma
150 g durum liszt
1 kávéskanál só
kb. 1 dl víz

Elkészítés:
Először a tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, jól gyúrjuk meg, majd fóliába csomagolva hagyjuk pihenni legalább fél órát.
A csirkemellet hagyjuk egészbe. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük meg mind két oldalát.
Olvasszuk fel a vajat, az olajjal egy fedeles serpenyőbe. A fokhagymát zúzzuk össze a kés lapjával, aprítsuk fel a petrezselyemmel és a bazsalikommal együtt. Dobjuk rá a felolvasztott vajra, majd pirítsuk 1-2 percig közepes hőfokon. Helyezzük el rajta a csirkemellet, majd fedjük le és pároljuk 15 percig. Ezután fordítsuk meg, ismét fedjük le és a másik oldalát is 15 percig süssük. Miután megpuhult a hús, távolítsuk el a fedőt, emeljünk egy kicsit a hőfokon és pirítsuk meg mind a két oldalát. Nem kell kiszárítani, csak éppen legyen egy kis színe. Fedjük le, amíg elkészülünk a tésztával.
A tésztát osszuk két részre. Nyújtsuk ki amilyen vékonyra csak tudjuk. Vágjuk kb. 1-1,5 cm széles csíkokat. Sós lobogó vízbe főzzük készre kb. 5 perc alatt. A friss tésztának nem kell sok idő. Szűrjük le. A serpenyőből vegyük ki a csirkemellet, szedjük bele a tésztát, majd jól forgassuk át.
A húst szeleteljük fel szép vékonyra és tálaljuk a tésztával!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...