Koskacukor: Tonkababos fehércsokoládé krémmel töltött piskótatallér

2015. szeptember 17., csütörtök

Tonkababos fehércsokoládé krémmel töltött piskótatallér

Hétvégén kísérleteztem, melyik süti lenne megfelelő a Segítsütire. Először erre gondoltam, de mivel rájöttem, hogy nem postázható és szívesebben választanék olyat, ezért ezt kilőttem a listáról. Viszont eszméletlen finom és eteti magát. Oly annyira, hogy majdnem elfogyott egyszerre. Nem mondom, hogy megromlana egy nap alatt, de a Magyar Postában nem bízok, így inkább valami olyat választok, ami tuti nem romlik meg, ha nem ér a megfelelő személyhez időben. A receptet így most megosztom veletek.








Tonkababos fehércsokoládé krémmel töltött piskótatallér
Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):
Piskótához:
50 g graham liszt
50 g zabliszt
50 g étkezési keményítő
1 késhegynyi szódabikarbóna
4 tojás
70 g nyírfacukor

Krémhez:
50 g fehércsokoládé
70 g tejszín
100 g mascarpone
tonkabab

Elkészítés:
A liszteket és a keményítőt mérjük ki, adjuk hozzá a szódabikarbónát és keverjük össze. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgájákhoz adjuk a cukor 1/3-át ezzel keverjük habosra, a fehérjét pedig verjük habbá a cukor 2/3-ával. A kikevert habos tojássárgához szitáljuk a liszt 1/3-át, majd kanalazzunk a felvert tojásfehérjéből hozzá és forgassuk óvatosan össze. Folytassuk így tovább, míg el nem fogy. Habzsákba töltve nyomkodjunk kerek kb. 3 cm átmérőjű korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 7 perc alatt. Figyeljünk rá, mert gyorsan sül. Ezután mehet a következő adag.
A krémhez a tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá a fehércsokoládét, majd hagyjuk kihűlni teljesen. A legjobb, ha hűtőbe tesszük pár óra hosszára. Keverjük ki a mascarponéval habosra, majd reszeljünk hozzá a tonkababból ízlés szerint.
A piskóta tallérokat fordítsuk fel, párosítsuk. A krémet töltsük habzsákba, és nyomjunk minden másodikra egy nagy adag krémet. Nyomjuk össze a két piskótát. Fogyasztásig tároljuk hűtőbe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...