Koskacukor: Mustáros-zöldborsos marharagu, rozsos galuskával

2015. szeptember 20., vasárnap

Mustáros-zöldborsos marharagu, rozsos galuskával

Számolom vissza a napokat! Már csak hármat kell aludni és indulunk Villányba! Annyira izgatott vagyok, mint egy kisgyerek. Úgy érzem, most már tényleg ránk fér a pihenés és a kikapcsolódás. Ma volt még itthon egy nagyobb főzőcskézés, hogy két napig legyen itthon ebéd és a hűtőt is üresen hagyjuk itt, ezért maradékokból alkottam. Kevés alapanyagból és lehet nagyon finomat és különlegeset főzni. Sőt sokszor az egyszerűbb, különlegesebb! Annyira puhára, omlósra sikerült a marhát főznöm, hogy szinte szétolvadt a szánkba. Jó szaftos és házi rozsos galuskával egyszerűen tökéletes!







Mustáros-zöldborsos marharagu, rozsos galuskával
Hozzávalók:
60 dkg marhahús
3 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
2 dl húsalaplé vagy víz
2 teáskanál mustár
1 teáskanál magos dijoni mustár

frissen őrölt bors
2 teáskanál zöldbors

Rozsos galuskához:
100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
100 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
2 tojás
1/2 kávéskanál só
víz

Elkészítés:
Először daraboljuk csíkokra a húst. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté, majd szeleteljük vékonyra. Olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, majd amikor már összeesett adjuk hozzá a marhahúst. Pirítsuk fehéredésig, öntsünk alá fehérbort és ízesítsük a kétféle mustárral, sóval, borssal és adjuk hozzá a zöldborsot is. Amennyiben van kéznél húsalaplevünk, akkor használjuk azt, ha nincs akkor öntsük fel vízzel. Fedő alatt közepes lángon pároljuk puhára kb. 2 óra alatt. Tényleg figyeljünk arra, hogy ne gyorsan főzzük meg, illetve amennyiben szükséges pótoljuk folyadékkal. Ne hagyjuk kiszáradni. A puha, omlós hús titka a hosszú főzési idő.
A galuskához a liszteket keverjük ki a tojással és a sóval, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy sűrű, de nem kemény állagú tésztát kapjunk. Szaggassuk forró, lobogó sós vízbe és főzzük kb. 5-7 percig.
Szűrjük le, majd adjunk pár kanál szaftot hozzá, így nem ragad össze később.
Tálaljuk darabolt friss petrezselyemmel!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...