Koskacukor: Cukkinis csirkemellel töltött kaliforniai paprika

2015. szeptember 4., péntek

Cukkinis csirkemellel töltött kaliforniai paprika

Szeretem azokat a recepteket, amit igazából úgy lehet variálni, ahogy éppen szeretnénk. Ilyen a töltött paprika, a cukkini vagy a padlizsán és még sorolhatnám. Sok zöldséget megtölthetünk kedvünk szerint és az a legjobb benne, hogy viszonylag gyorsan el is készíthetjük. Kedvenc paprikám a kápia és a kaliforniai. Talán azért is, mert édeskés és jó húsos. Simán magába is szívesen fogyasztom. Amit érdemes tudni, hogy nagyon magas C vitamin tartalmuk van. Ezen kívül számos B, folsavat, E vitamint és nyomelemek közül pedig, magnéziumot, kálciumot és káliumot tartalmaz. Fogyasszuk bátran, és még többet nyersen.







Cukkinis csirkemellel töltött kaliforniai paprika
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
2 bébi cukkini
1 csokor petrezselyem
só, bors
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
10 dkg fetasajt
1 dl kuszkusz
3 dl víz
6 db kaliforniai paprika

Elkészítés:
A csirkemellet daraboljuk kockára, majd pirítsuk fehéredésig kevés olívaolajon. A cukkinit vágjuk 4 gerezdre, majd daraboljuk kockára. Adjuk a csirkemellhez, majd ízesítsük sóval, borssal és  a fűszerekkel. Fedjük le és pároljuk puhára. Ezután nagy lángon főzzük el a levét. A petrezselymet és a fetasajtot daraboljuk apróra, adjuk a kész csirkéhez.
A kuszkuszt forrázzuk le vízzel, fedjük le, majd hagyjuk állni, amíg magába szívja a vizet. Forgassuk a cukkinis csirkéhez.
A paprikákat mossuk meg, vágjuk le a tetejét, hogy legyen kalapja. Távolítsuk el a magját, majd töltsük meg mindegyiket. Helyezzük egy közepes jénaiba, tegyük rá a sapkákat, majd előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 40 perc alatt. Akkor jó, amikor a paprika puha és a tetejét már egy kicsit megkapta. A rácsot érdemes alulra helyezni, így nem ég meg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...