Koskacukor: Almás, roqfortos ricotta palacsinta

2015. október 8., csütörtök

Almás, roqfortos ricotta palacsinta

Vasárnap általában több időm van a reggelire ilyenkor mindig kitalálok valamit, ami legtöbbször palacsinta féleség. Egyrészt ilyenkorra már elfogy a kenyér és inkább akkor már vasárnap sütök frisset, másrészt pedig jó néha a változatosság. Imádom a jó savanyú zöld almát, mostanában van mindig itthon. Ez került a ricottába illetve egy kevéske roqfort sajt, ami jól harmonizál vele.







Almás, roqfortos ricotta palacsinta
Hozzávalók (2 személy részére):
200 g ricotta
2 tojás
4 evőkanál zabliszt
1 teáskanál sütőpor
1 zöld alma
5-7 dkg roqfort sajt
pici só
1 kávéskanál cukor
vaj vagy olívaolaj

Elkészítés:
A ricottát keverjük ki a tojással. Reszeljük hozzá az almát héjával együtt, aprítsuk hozzá a sajtot, ízesítsük sóval és cukorral. Kanalazzuk bele a lisztet és tegyük bele a sütőport is. Jól keverjük ki, majd hagyjuk egy picit állni.
Hevítsük fel palacsinta sütőbe a vajat vagy kevés olívaolajat. Két evőkanálnyit kanalazzunk egy helyre, lapítsuk el kör alakúra. Egyszerre kb. három darabot tudunk sütni. Közepes lángon süssük 2-3 percig az egyik oldalát, majd fordítsuk meg és ugyanennyi ideig a másikat is.
Tálalhatjuk akár valamilyen savanyú lekvárral, mi a meggyet választottuk, de fűszeres joghurttal is vagy csak úgy magába!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...