Koskacukor: Joghurtos chia puding, málnával

2015. október 15., csütörtök

Joghurtos chia puding, málnával

Szerintem sokan ismerjük már a chia magot, hiszen minden bio boltban megtalálható. Régóta szemezgettem vele, de nem emeltem még le egyszer sem a polcról. De most...
Nagyon sok jót olvastam már róla. Rengeteg rostot, vitamint és ásványi anyagot (kálcium, foszfor, kálium, cink, magnézium, mangán) tartalmaz. Fő forrása az antioxidánsoknak, omega 3 és omega 6 zsírsavaknak. Érdemes minden nap fogyasztani, mert sok értékes tápanyag találhatóak ezekben a kicsi magvakban. Ráadásul desszertet is készíthetünk, ami egy uzsonnára tökéletes lehet!






Joghurtos chia puding, málnával
Hozzávalók (2 pohárhoz):
200 g málna
2 teáskanál kókuszcukor
2 teáskanál chia mag

250 ml joghurt
4 teáskanál chia mag
1 evőkanál citromlé
2 teáskanál méz

Elkészítés:
A málnát főzzük fel a kókuszcukorral lassú tűzön, majd hagyjuk kihűlni, csak ezután tegyük hozzá a chia magot.
A joghurtot keverjük ki a mézzel, a citromlével és a chia maggal.
Hagyjuk mind a két keveréket állni legalább fél órát, ezután kanalazzuk poharakba.
Tegyük egy éjszakára hűtőbe. Ez idő alatt szépen megszívja magát és a mag is megpuhul.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...