Koskacukor: Fokhagymás, rozmaringos tejben sült karaj, curry mártással

2015. október 14., szerda

Fokhagymás, rozmaringos tejben sült karaj, curry mártással

Gondolom nem csak velem fordul elő, hogy neki kezdek az ebéd elkészítéséhez, majd a végén más lesz belőle, mint amit kigondoltam. Először egy sima fokhagymás, rozmaringos tejben sült karajt szerettem volna, de a végén megkívántam a curry ízét és ezzel sűrítettem be a visszamaradt szaftot. Este amikor találkoztunk azt hallottam vissza, hogy hmmm... ez nagyon finomra sikerült. Oly annyira, hogy még a munkahelyén is megkívánták és, ha jól tudom hasonló lesz náluk is az ebéd hétvégén. Az utóbbi időben hajnalba indul a melóba és szinte már este van amikor haza ér. Ezért arra parancsoltam, hogy vigye el magával az ebédet, mert az nem állapot, hogy este eszi meg. Nah, azóta adom a benti asszonyoknak az ötletet a főzéshez, mert mindig kérdezik, hogy megint mi finomat hozott. :)




Fokhagymás, rozmaringos tejben sült karaj, curry mártással
Hozzávalók (4 személy részére):
5 dl tej
1 kg egész karaj
4 nagy gerezd fokhagyma
4 szál rozmaring
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 dl tej
1 teáskanál keményítő
1 teáskanál curry

20 dkg jázminrizs

Elkészítés:
A karaj minden oldalát jó sózzuk be és borsozzuk.
Hevítsük fel az olívaolajat a vajjal együtt, majd helyezzük rá az egész karajt. Pirítsuk körbe minden oldalát. Öntsük fel fél liter tejjel, tegyük bele a rozmaring ágakat és az apróra feldarabolt fokhagymát.
Lefedve, alacsony lángon főzzük puhára kb. 1,5-2 órán keresztül. Fontos, hogy tényleg alacsony legyen a hőmérséklet, így marad szaftos és puha.
Miután megfőtt, vegyük ki, hagyjuk hűlni, majd ezután szeleteljük fel.
A visszamaradt szaftot, szűrjük le, öntsük vissza a serpenyőbe, majd forraljuk fel. A maradék tejbe keverjük ki a keményítőt a curryvel és ezzel sűrítsük be. A felszeletelt húst, helyezzük vissza a mártásba, így jól átjárja a curry íze.
Főtt jázminrizzsel tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...