Koskacukor: Kecskesajtos, füstölt sonkás Quiche Lorraine

2015. október 22., csütörtök

Kecskesajtos, füstölt sonkás Quiche Lorraine

Már egy hónapja azt hallgatom mikor csinálok Quiche-t. Halogattam egy kicsit, de hétvégén rászántam magam és megleptem Balázst. Igazából amikor pakoltam a hozzávalókat a boltba akkor kérdezett rá, hogy mibe kellenek ezek? Talán pizzát sütünk vacsira? Áááá... dehogy, ez a holnapi ebédhez kell! Akkor lett egy nagy mosoly, amikor elárultam, hogy mi is lesz az.
Szeretjük mind a ketten és az a jó benne, hogy egy kiadós leves után bőven elég belőle egy szelet is és nem kell vele sokat bajlódni.







Kecskesajtos, füstölt sonkás Quiche Lorraine
Hozzávalók 26 cm átmérőjű pite formához
Tésztához:
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
100 g hideg vaj
2-3 evőkanál hideg víz
1 kávéskanál só

Töltelékhez:
150 g házi füstölt sonka
200 g kecskesajt
4 szál újhagyma
200 g görög joghurt
100 g főző tejszín
2 tojás
1 teáskanál kakukkfű
só, bors
150 g koktél paradicsom
friss bazsalikom

Elkészítés:
A tészta alapanyagait tegyük késes robotgépbe, majd addig turmixoljuk, amíg már majdnem összeáll. Kézzel is megoldható, csak arra vigyázzunk ne melegítsük fel a vajat, tehát gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát. Fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe legalább 30 percre
Nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen kicsit nagyobbra, mint a formánk, helyezzük bele a tésztát. Vegyünk elő egy sütőpapírt tegyük a pitére, majd jöhet a nehezék (nálam bab). Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük 15 percig.
Addig elkészítjük a tölteléket. A sonkát daraboljuk kockára, majd serpenyőbe kevés olajon pirítsuk meg, majd egy pici víz hozzáadásával addig pároljuk, amíg puha nem lesz.
A joghurtot keverjük ki a tejszínnel, üssük hozzá a tojásokat, ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel. Jól verjük fel, hogy teljesen sima legyen. Az újhagymát daraboljuk fel.
A félig megsült tésztánkat kivehetjük a sütőből. Távolítsuk el a nehezéket. Szórjuk meg sonkával, újhagymával, morzsoljuk rá a kecskesajtot, majd öntsük fel a tojásos joghurttal. A koktél paradicsomokat szeljük ketté, helyezzük el a pite tetején szép díszesen. Friss bazsalikom levelekkel díszíthetjük tovább. Toljuk vissza a sütőbe, de most már csökkentsük a hőmérsékletet 180°C-ra és így süssük kb. 40 percig. Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, így a legkönnyebb szeletelni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...