Koskacukor: Indiai csirkefasírt, chilis vöröslencsével

2015. november 2., hétfő

Indiai csirkefasírt, chilis vöröslencsével

Kicsit összegyűltek a memóriakártyán a fényképek és arra jöttem rá, hogy hoppá-hoppá van még itt egy korábbi recepthez tartozó is. Ezt feltétlen meg kell osztanom veletek, mert nagyon ízletes lett. Emlékszem rá, hogy a fasírt sokkal különlegesebb volt számunkra, mint a lencse, ugyanis meglepően extrán puha volt. Hozzászoktunk, hogy sokszor a sertés esetében sokszor tömörebb a fasírt, de a csirke felsőcomb tökéletes, sőt mit több, szenzációs ebben a formában. Azt hiszem többször fogom használni fasírtként. Szerencsés esetben rendelkezünk otthon egy jó kis húsdarálóval, amivel mind ez megoldható.





Indiai csirkefasírt, chilis vöröslencsével
Hozzávalók (4-6 személy részére):
Indiai csirkefasírthoz:
1 kg darált csirkefelsőcomb
3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
2 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 evőkanál garam masala
1 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Chilis vöröslencséhez:
25 dkg vörös lencse
1 fej vöröshagyma
1 répa
1 kaliforniai paprika
1 teáskanál őrölt chili
1/2 teáskanál őrölt kömény
só, bors
2-3 evőkanál olívaolaj
1 konzerv darabolt paradicsom
1/2 liter házi paradicsomlé

Elkészítés:
A fűszereket, az apróra vágott petrezselyemmel együtt adjuk a darált csirkehúshoz, üssünk bele egy tojást, ízesítsük sóval és borssal, majd zsemlemorzsa hozzáadásával jól dolgozzuk össze.  A fűszeres húsból formáljunk gombócokat, amit lapítsunk el egy picit. Hevítsünk fel annyi olajat, hogy kb. félig ellepje a fasírtokat. Süssük készre mind a két oldalát.
A lencséhez először a vöröshagymát pucoljuk meg, daraboljuk apróra a répával együtt, majd dinszteljük meg kevés olívaolajon. A paprika magját távolítsuk el, szeljük vékonyra, majd kockára. Mehet ez is a répa és a hagyma mellé a konzerv paradicsommal együtt. Keverjük át, szórjuk bele a kimért lencsét, majd öntsük fel házi paradicsomlével. Közepes lángon addig főzzük, amíg a lencse meg nem fő, illetve be nem sűrűsödik.



4 megjegyzés:

  1. Már több, mint három éve készítem a fasírtot kizárólag csirkéből vagy marhából, és mi sokkal jobban szeretjük. Sajnos, darálóm még nincs, úgyhogy készen darálva veszem a húst, de jó minőségűre bukkantam, amibe mellet és combot is darálnak, így valóban nem annyira száraz. Ezzel az ízesítéssel is nagyon finom lehet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húúú, nekünk is sokkal jobban ízlett. Valahogy eddig ez kimaradt, valószínű a daráló miatt, mert Makón nincs sok lehetőség daráltatni. Készen, darálva pedig egyszer vettem, akkor is befürödtem vele és a kukába landolt. Most már én is gyakrabban fogom használni alapanyagként. :)

      Törlés
  2. A lencse nagyon megtetszett és el is készítettem. Este a "főpróba", kiváncsi vagyok, hogy ízlik a családnak. Nekem nagyon, köszi az ötletet! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd írd meg, hogy ízlett e. ;) Nekünk nagyon bejött, ráadásul a párom munkahelyén még el is lesték és kíváncsian kérdezték mi van benne. Megfőzték és nekik is ízlett.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...