Koskacukor: Baconbe, és áfonyás káposztába göngyölt sertésszűz, édesburgonya chipsszel

2016. január 11., hétfő

Baconbe, és áfonyás káposztába göngyölt sertésszűz, édesburgonya chipsszel

A január az a hónap amikor disznóvágás után disznóvágás következik. Igazából túl sok problémám nincs vele, ezután egyébként már csak a húsvéti sonkát szoktam várni. Szerintem az a legfinomabb. No, meg a házi kolbász, ami már szeptemberbe elfogyott, így épp ideje a következő adaghoz. Azóta csak innen-onnan sikerül beszerezni, illetve legutóbb mangalicához jutottunk úgyhogy azt osztjuk be most. A kedvencem nyilván az amiből a legkevesebb van, az a sertésszűz. Imádom azt, hogy olyan puhára el lehet készíteni, hogy egyszerűen elolvad a szánkban. Ez is most olyan lett. A bacon és az áfonyás káposzta nagyon illik hozzá. Kicsit macerás, de megéri elkészíteni.







Baconbe, és áfonyás káposztába göngyölt sertésszűz, édesburgonya chipsszel
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
1 teáskanál méz
1 kis fej fehér káposzta
3 evőkanál aszalt áfonya
1 dl  fehérbor
3 evőkanál almaecet

frissen őrölt bors
2 babérlevél

2 db, 20 dkg sertés szűzpecsenye
20 dkg bacon

2 db édesburgonya
1 dl olaj
só, bors

ruccola

Elkészítés:
A káposztának a torzsáját eltávolítjuk, vékonyra szeleteljük. Az olajat felhevítjük, hozzá tesszük a mézet, majd a káposztát és az aszalt áfonyát. Ráöntjük a bort és az almaecetet. Sóval, frissen őrölt borssal és babérlevéllel ízesítjük. Fedő alatt puhára pároljuk.
Kettő nagyobb alufóliát tépünk le, aminek a közepére bacont fektetünk. Elosztjuk rajta a párolt káposztát, majd a közepére helyezzük a szűzpecsenyét. Begöngyöljük jó szorosan, majd alufóliába tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. (Így a kifolyt szaft nem ég oda.) Előmelegített 170°C-os sütőbe helyezzük és 1 óra alatt puhára pároljuk. Miután elkészült, 20 percet pihentetjük, majd csak ezután csomagoljuk ki.
Miközben pihen a hús, elkészíthetjük a köretet. Az édesburgonyát felkarikázzuk, forró olajba kisütjük. Papírtörlőre tesszük, felitatjuk róla a felesleges zsíradékot, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.
A felszeletelt göngyölt húst, édesburgonya chipsszel és ruccolával vagy más salátával tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...