Koskacukor: Tejszínes-pestos csirkemell, medvehagymás tésztával

2016. január 8., péntek

Tejszínes-pestos csirkemell, medvehagymás tésztával

Mai napom az őszinteség jegyében telt. Nem mintha, nem lennék az, de természetesen vannak olyan dolgok, amik csak magunkra, családra tartozik és nem adjuk tovább mindenkinek. Az idei évet tiszta lappal akartam kezdeni és éppen ezért odafigyeltem arra, hogy időben tájékoztassak mindenkit mindenről. Nem volt egyszerű és kíváncsi voltam, hogyan fogadja ez a személy a hírt, de meglepően barátságosan. Hogy miről volt szó? Egyszer biztosan megosztom majd itt a blogomon, és annak örülnék a legjobban, ha minél hamarabb megtehetném, de erre egyenlőre még biztosan várnom kell. Egyébként miután beszéltem róla, sokkal jobban éreztem magam és olyan volt, mintha egy kő esett volna le a vállamról. Szóval ne féljünk kimondani a dolgokat, csak várjuk meg a megfelelő pillanatot.







Tejszínes-pestos csirkemell, medvehagymás tésztával
Hozzávalók (2 személy részére):
2 evőkanál friss bazsalikom
4 evőkanál friss petrezselyem
2 evőkanál dió
3 evőkanál parmezán
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors
50 ml olívaolaj
150 ml tejszín
40 dkg csirkemellfilé

15 dkg medvehagymás tészta

Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk. A többi alapanyagot turmixgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk, közben tejszínnel lazítjuk. Megforgatjuk a pácban a hús szeleteket, majd olajos, forró serpenyőbe tesszük, mind a két oldalát megpirítjuk, majd a visszamaradt pácot ráöntjük és tovább sütjük, amíg megpuhul. A tésztát bő, sós vízbe készre főzzük.
Tálalhatjuk petrezselyemmel, plusz parmezánnal vagy darált dióval!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...