Koskacukor: Grillezett csirkemell, fűszeres szendvics zsemlébe töltve

2016. február 22., hétfő

Grillezett csirkemell, fűszeres szendvics zsemlébe töltve

Mostanában rákaptam a szendvicsekre, amihez készítek először is valamilyen különleges zsemlét vagy kiflit, majd megpakolom minden földi jóval. Praktikus, mert magunkkal vihetjük, ebédet helyettesíthetünk vele, ráadásul, ha kimarad, akkor másnap is ehető. Kell ennél több?
Tudom, hogy kicsit macerás, meg elvesz sok időt, de tényleg megéri a fáradozást. Vendégvárónak is jó választás, mert előre elkészíthető és hidegen is ugyanolyan finom marad.










Grillezett csirkemell, fűszeres szendvics zsemlébe töltve
Hozzávalók 6 adaghoz:
Fűszeres szendvics zsemléhez:
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 dkg fehér liszt
1 dkg élesztő
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál szárított oregáno
1 kávéskanál cayenne bors
1 teáskanál só
3 dl víz

Grillezett csirkemellhez:
40 dkg csirkemellfilé
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál frissen facsart citromlé
oregánó, bazsalikom, mustármag, chili, kurkuma, kakukkfű
só, bors

Joghurtos uborkasalátához:
1 uborka
3 evőkanál joghurt
10 dkg fetasajt
só, bors
citromlé

Továbbá:
salátalevél
paradicsom, 
fekete olívabogyó

Elkészítés:
Először elkészítjük a zsemléket. A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a fűszereket és a sót, majd az olajat. Belemorzsoljuk az élesztőt és a víz hozzáadásával kicsit lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Olajjal kikent kelesztőtálba duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, majd hat egyenlő részre osztjuk. Hosszúkás, kicsit szélesebb zsemléket formázunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. 30-40 percet pihentetjük, majd vízzel megspricceljük. Előmelegített 200°C-os sütőbe 25 perc alatt készre sütjük.
A csirkemellfilét vékonyra szeleteljük. A páchoz az olajat, a fűszerekkel és a citromlével kikeverjük, majd megforgatjuk benne a hús szeleteket egyesével. Forró grill serpenyőre vagy amennyiben van lehetőségünk már kinti grillezésre, akkor grill rácsra helyezzük és mindkét oldalát megsütjük.
A joghurtos uborka salátához, az uborkát tökgyalunk lereszeljük, besózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk. A joghurtot kikeverjük a fetasajttal, sóval, borssal és a citromlével. Az uborkát lemossuk szűrőn keresztül, jól lecsöpögtetjük, majd a joghurthoz adjuk.
A kihűlt zsemléket kettévágjuk,  salátalevéllel, grillezett csirkemellfilével, joghurtos uborkasalátával illetve ízlés szerint paradicsommal és olívabogyóval töltjük meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...