Koskacukor: Pizzás csónak

2016. február 25., csütörtök

Pizzás csónak

Kenyér helyett néha sütök valamilyen péksüteményt, ami néha sós, néha édes. Ez az ötlet onnan jött, hogy maradt ki fél konzerv paradicsomom a tikka masala után és nem tudtam vele mit kezdeni. Pizzát nem szerettem volna sütni, viszont először valamilyen csavart kenyér jutott eszembe, azután mégis ezek az egyszerű csónakok születtek. Önmagában is nagyon finom, de megkenhetjük fűszervajjal, ehetünk mellé pluszban házi kolbászt, olívabogyót és zöldségeket.







Pizzás csónak
Hozzávalók (6 db-hoz):
Tésztához:
30 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
15 dkg fehér liszt
2 dkg élesztő
2 evőkanál olívaolaj
3 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2,5 dl langyos tej

Paradicsom szószhoz:
1/2 konzerv darabolt paradicsom
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
6 bazsalikomlevél
1 rozmaringág
1 gerezd fokhagyma

bors

Továbbá:
3 evőkanál reszelt parmezán
6 evőkanál reszelt mozzarella
10 dkg kolbász
10 szem fekete olívabogyó
1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítés:
Bedagasztjuk először a tésztánkat, amihez először kimérjük a liszteket, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, a vajat, a sót és a cukrot. Langyos tejjel könnyű, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kelesztő tálba téve 1,5 órát pihentetjük.
A paradicsomszósz hozzávalóit turmixgépbe tesszük, majd krémesre turmixoljuk. A kolbászt karikákra, az olívabogyót kettévágjuk, a kétféle sajtot összekeverjük.
A megkelt tésztát 6 felé osztjuk, hengereket formázunk belőle, majd a végét addig sodorjuk, amíg csücskös nem lesz. Éles késsel feléig bevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd letakarva duplájára kelesztjük. Megkenjük felvert tojással az oldalát, a mélyedésbe először paradicsomszószt, ezután kolbászt és olívabogyót teszünk, majd megszórjuk sajttal.
Előmelegített 180°C-os sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...