Koskacukor: Lassan sült BBQ szószos marhaoldalas édesburgonyás hamburger zsemlében

2016. február 10., szerda

Lassan sült BBQ szószos marhaoldalas édesburgonyás hamburger zsemlében

Régi vágyunk, hogy készítünk olyan hamburgert, amiben isteni finom, puha marhahús lapul. Erre most kerítettünk sort és azt gondolom nem utoljára. Maradt még egy csomag oldalas, amit kimondottan erre szántam. Alaposan bepácoltam, vaslábasba helyeztem, majd ment a sütőbe 5 óra hosszára. Az édesburgonyás hamburger zsemlét, amibe került, már korábban megosztottam veletek, bőven elég az nap megsütni, amíg a marhahús készül. Amennyiben nincs két sütőnk, akkor belehet dagasztani a tésztát az utolsó két órában, így még a forró sütőbe lehet helyezni. Került még bele szezámmagos, ecetes uborka is. Így volt kerek, ennél több egy pár levél salátán, cheddar sajton kívül nem is hiányzott.







Lassan sült BBQ szószos marhaoldalas édesburgonyás hamburger zsemlében
Hozzávalók:
50 dkg marhaoldalas
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál worcestershire
1 teáskanál chili őrlemény
1 evőkanál méz
2 evőkanál whisky
5 evőkanál főzött kávé
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 vékony szelet füstölt szalonna

Szezámmagos, ecetes uborkasalátához:
1 kígyó uborka

3 evőkanál pirított szezámmag
2 evőkanál extraszűsz olívaolaj
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
só, frissen őrölt bors
1,5 dl víz

Elkészítés:
Az oldalast feldaraboljuk, hogy kényelmesen elférjen a vaslábasban. A páchoz minden hozzávalót a füstölt szalonna kivételével, késes robotgépbe teszünk, majd krémesre turmixoljuk. Ebben megforgatjuk az oldalast, majd szósszal együtt lábasba tesszük. Apró kockára vágott füstölt szalonnával megszórjuk, lefedjük, majd előmelegített 160°C-os sütőben 5-6 óra hosszán keresztül főzzük. Miután elkészült, fél órát hagyjuk benne pihenni, majd kivesszük és szálaira szedjük. Sűrű szafttal meglocsoljuk.
A salátához az uborkát megmossuk, vékonyra felkarikázzuk, majd lesózzuk és állni hagyjuk fél órát. Ezután jól megmossuk. Kikeverjük a dresszinget egy tálba. Az olívaolajat, a szójaszósszal, almaecettel, citromlével és a mézzel. Sóval és borssal ízesítjük, vízzel felöntjük és beletesszük a megmosott uborkát. Lefedve, hűtőbe helyezzük 2-3 óra hosszára.
A hamburger zsemlét, a korábbi bejegyzésem alapján elkészítjük.
A bucit kettévágjuk, salátaleveleket helyezünk az aljára, erre mehet az uborkasaláta, utána a szaftos húsból és reszelt sajttal koronázzuk. Most már csak a kalap kell, illetve nem árt egy pálcika ami összetartja.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...