Koskacukor: Reggeli kakaó házi csokoládésziruppal

2016. november 4., péntek

Reggeli kakaó házi csokoládésziruppal

Most, hogy már eléggé hidegek a reggelek és az esték, jól esik egy bögre forró csokoládé, de legalábbis valami édes, ami felmelegít belülről minket. Érdemes elkészíteni ezt a viszonylag alacsonyabb szénhidráttal rendelkező csokoládé szirupot, amit forró tejhez adva, már kész is az itókánk. Hűtőben tárolva akár 1 hónapig is eláll, ráadásul máshoz is felhasználjuk. Akár palacsintához, piskótához vagy süteményekhez. Amennyiben vendég érkezik hozzánk, akkor gyorsan megkínálhatjuk forró itallal, ráadásul jópofa cukorkákkal tálalhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.








Reggeli kakaó házi csokoládésziruppal
Hozzávalók
2 dl sziruphoz, 2,5 dl-es bögrével mérve:
1/2  bögre víz
1/4  bögre méz
1/4  bögre nyírfacukor
1/2  bögre holland kakaópor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só

a kakaóhoz személyenként:
1 bögre forró tej

a tálaláshoz:
színes formacukrok

Elkészítés:
A vizet a mézzel és a nyírfacukorral felforraljuk, majd a kakaóporral további 10-15 percig főzzük, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget. Végül hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a sót. Miután kihűlt, üvegbe töltjük. Hűtőben tároljuk, így 3-4 hétig eláll.
A kakaóhoz 2 teáskanál szirupot elkeverünk a forró tejben, és színes formacukrokkal azonnal tálaljuk.

Tipp: a szirupot felhasználhatjuk palacsintához, süteményekhez, különböző italokhoz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...