A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.
Reggeli kakaó házi csokoládésziruppal
Hozzávalók
2 dl sziruphoz, 2,5 dl-es bögrével mérve:
1/2 bögre víz
1/4 bögre méz
1/4 bögre nyírfacukor
1/2 bögre holland kakaópor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
a kakaóhoz személyenként:
1 bögre forró tej
a tálaláshoz:
színes formacukrok
Elkészítés:
A vizet a mézzel és a nyírfacukorral felforraljuk, majd a kakaóporral további 10-15 percig főzzük, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget. Végül hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a sót. Miután kihűlt, üvegbe töltjük. Hűtőben tároljuk, így 3-4 hétig eláll.
A kakaóhoz 2 teáskanál szirupot elkeverünk a forró tejben, és színes formacukrokkal azonnal tálaljuk.
Tipp: a szirupot felhasználhatjuk palacsintához, süteményekhez, különböző italokhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése