A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is. A díszítéshez a candyfour formacukorkákat használtam, ami természetesen ehet és ízesíthetjük vele a smoothie-kat.
Sültalma-smoothie
Hozzávalók 4 db 2 dl-es pohárhoz:
1-2 édes alma
1 evőkanál méz
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
1/2 dl víz
4 dl forró tej
a tálaláshoz:
őrölt fahéj
színes formacukrok
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a magházát kivájjuk, a húsát kockákra daraboljuk. A mézet serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd a gyümölcsöt. Aláöntjük a vizet, és addig pároljuk, amíg az alma puha nem lesz. A forró tejjel krémesre turmixoljuk. Tálalás előtt megszórjuk fahéjjal, és színes formacukrokkal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése