Sütőtökkrémes rizottó, zsályás sertésraguval
Hozzávalók 4 személy részére
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
15 dkg arborio rizs
30 dkg sült sütőtökpüré
1 dl száraz fehérbor
4 dl víz
8 dl forró húsalaplé
1 teáskanál morzsolt rozmaring
őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
4 dkg vaj
5 dkg parmezán
a zsályás sertésraguhoz:
70 dkg sertéslapocka
4 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl száraz fehérbor
2 dl víz
3 teáskanál morzsolt zsálya
frissen őrölt feketebors
só
bors
Elkészítés:
A sült sütőtököt víz hozzáadásával krémesre turmixoljuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd olívaolajon wokban vagy magas falú serpenyőben megdinszteljük. Hozzáadjuk a rizst, amit fehéredésig pirítunk. Ezután felöntjük borral, majd fűszerezzük és belekeverjük a krémes sütőtököt. A húsalapléből hozzámerünk 2 merőkanálnyit, majd folyamatosan mindig egyet, ahogy elfövi. Folytonos kevergetés mellett krémesre főzzük. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a parmezánsajtot. Tálalás előtt pár percet állni hagyjuk.
A sertéshúst kisebb kockákra daraboljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután fűszerezzük és felöntjük borral. Fedő alatt puhára pároljuk, miközben vízzel folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Viszonylag alacsonyabb lángon készítsük el, így lesz krémes a szaft és omlós a hús.
Tálalásnál a sütőtökkrémes rizottóra kanalazzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése