Koskacukor: Rozmaringos keksz

2016. november 25., péntek

Rozmaringos keksz

Vendégvárónak nem csak pogácsát süthetünk, hanem valamilyen sós kekszet, amiből, ha véletlen megmaradna, akkor sincs gond, mert dobozba sokáig eláll. De gondolhatunk arra is, ha hosszabb utat tervezünk és nem akarjuk bolti vackokkal megpakolni a táskánkat, akkor pár nappal előtte lesüthetjük és már vihetjük is magunkkal. Finom omlós, puha és ráadásul egészséges is.
A Cookori által forgalmazott Tescoma tésztavágóval könnyen, gyorsan elkészíthetjük, mert csak végig kell húzni a kinyújtott tésztán és az így kapott kockákat már tehetjük is a tepsire, ráadásul pár perc alatt készre sülnek.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.









Rozmaringos keksz
Hozzávalók 20 db-hoz:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt + kevés a nyújtáshoz
10 dkg fehér tönkölyliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál morzsolt rozmaring
1 csapott teáskanál só
6 dkg hideg vaj
1/2 dl hideg tej
1 tojás

tetejére:
víz
fleur de sel

Elkészítés:
A kétféle lisztet kimérjük, elvegyítjük bennük a sütőport, a rozmaringot és a sót. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat, a tejet és a tojást. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett felületen kb. 5 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. A Tescoma tésztavágó hengerrel kekszeket formázunk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A kimaradt tésztát újragyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk. A kekszeket villával megszurkáljuk, vízzel megspricceljük, majd fleur de sellel vagy bármilyen nagy szemű sóval megszórjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...