Koskacukor: Sütőtökös-csokoládés puha keksz

2016. november 27., vasárnap

Sütőtökös-csokoládés puha keksz

Az idei karácsony kicsit más nekünk mint a többi. Izgatottan várjuk az év végét, és nekem is több időm van készülődni. Elkészítettem az ablakdíszeket, az adventi koszorút, ami számomra az eddigi legszebb lett és még nem vagyok kész, mert karácsonyfa díszek is tervben vannak. Viszont addig van egy fontosabb küldetésem, amíg nem készülök el vele, addig nem kezdek másba. Hamarosan készülnek a mézeskalácsok, a habcsókok és szokásos hétvégi adventi sütemények. Erre a hétre egy csodálatos raffaello szeletet sütöttem, de most nem ennek a receptjét hozom, mivel szerettem volna az adventi koszorúmmal együtt megmutatni. Így rövidesen pótolom, addig is süssünk finom puha sütőtök csokis kekszet, ami garantáltan sokáig fogyasztható. Tegyünk egy próbát és süssük meg karácsonyra is. Akár mézeskalácsfűszerrel is megbolondíthatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.







Sütőtökös-csokoládés puha keksz
Hozzávalók kb. 20 db-hoz
20 dkg sütőtökpüré
1 tojás
10 dkg nyírfacukor
12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
6 dkg holland kakaópor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
5 dkg étcsokoládécsipsz

Elkészítés:
A tojást kikeverjük a nyírfacukorral és a vajjal, majd hozzáadjuk a sütőtököt. A lisztet tálba mérjük, elvegyítjük benne a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. A sütőtökös keverékhez adjuk, majd beleforgatjuk a csokoládécsipszet. Legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben dolgozhassunk vele. A masszából a két tenyerünk között kisebb gombócokat formázunk, majd egymástól nagyobb távolságra mindet sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített, 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Rácsra szedjük, és hűlni hagyjuk.

Tipp: amíg 1 adagot megsütünk, rakjuk vissza a hűtőbe a maradék tésztát, így a vaj nem olvad meg benne. A sütemény kekszesdobozban, hűvös helyen tárolva sokáig puha marad.

3 megjegyzés:

  1. Szia! A sütőtökpürét nyers,sült vagy főtt tökből készíted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Sült sütőtökpürét használtam. Szerintem az a legfimomabb. :-)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...