Hozzávalók:
500 g szilva
1 nagy fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg cukor
3 ek. balzsam ecet
1 tk. gyömbér
1 tk. fahéj
1 tk. őrölt szegfűszeg
csipet só és bors
Elkészítés:
A szilvát vágjuk ketté és távolítsuk el a magját. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe és vékony félkarikákra szeljük fel. A fokhagymát pedig törjük össze a késsel és daraboljuk apróra. Tegyünk mindent egy fazékba, fűszerezzük, cukrozzuk. Addig főzzük, amíg a szilva és a hagyma szinte teljesen szét nem fő. Ennél a mennyiségnél, közepes lángon, folyamatos kavarás mellett kb. 30-40 perc.
Ízlés szerint az alábbiakkal variálható:
- vörösbor, almaecet
- szegfűbors, mustármag, koriander, kakukkfű, curry
- mazsola, aszalt szilva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése