Ananászos, fekete erdei szalonnás pizza BBQ szósszal
Hozzávalók (2 db 28cm átmérőjű) pizza tésztához:
200 g tk. tönköly búzaliszt
50 g tk. rozsliszt
50 g fehér liszt
5 g élesztő
kb. 1,5 dl hideg víz
1 kk. só
1 tk. szárított rozmaring
3 ek. extra szűz olívaolaj
Paradicsom szószhoz:
1 konzerv darabolt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom, oregano, majoránna, kakukkfű
só, bors
Feltéthez:
sajt
ananász
fekete erdei szalonna
csípős BBQ szósz
bazsalikom levél
Elkészítés:
A pizza tésztához a liszteket kimérjük egy tálba, bele morzsoljuk az élesztőt, hozzá adjuk a sót, a rozmaringot és az olívaolajat. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle a víz hozzá adásával. Enyhén kiolajozott tálba duplájára kelesztjük. Ha van időnk, fél óránként gyúrjuk át és kelesszük újra legalább kétszer.
A paradicsomszószhoz a darabolt paradicsomhoz adjuk hozzá a fokhagymát, a fűszereket és főzzük fel. Akkor jó, amikor a paradicsomok annyira szétfőttek, hogy besűrűsödik már magától.
A tésztát osszuk két részre, nyújtsuk ki és kiolajozott pizza tepsire tegyük rá. Amíg elkészítjük a feltétet, addig picit kel.
Kenjük meg a paradicsom szósszal, tegyük rá a sajtot, az ananászt, az erdei szalonnát. Locsoljuk meg csípős BBQ szósszal, majd jó sok bazsalikom levéllel díszítsük.
Előmelegített 250°C-os sütőbe 12-14 perc alatt süssük készre.
A jó pizza lényege a magas hőfok, de az én gáz sütőm ennél magasabbat nem tud. Figyeljünk oda, hogy az alja ne égjen meg, inkább tegyük felülre, hogy a feltét szépen süljön rá. Villanysütősök előnyben. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése