Pár napra rá, el is készült a kombó verziója. Nehogy már csak kakaós legyen... :)
Hozzávalók (kb. 16 db-hoz):
200 g tk. tönköly búzaliszt
100 g teljes kiőrlésű liszt
100 g fehér liszt
1 kk. só
20 g élesztő
1 tk. cukor + 2 ek. cukor
kb. 1,5 dl langyos tej
1 tojás sárgája
50 g olvasztott vaj
Tekeréshez:
2 ek. cukor
1 ek. holland kakaópor
100 g süthető étcsokoládé pasztilla
+ vaj a kenéshez
Elkészítés:
Először a langyos tejbe keverjük el az élesztőt az egy teáskanál cukorral, majd pihentessük 15 percig.
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a két evőkanál cukrot, a sót, a tojás sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Kezdjük el összeállítani a tésztát akár kézzel, vagy robotgéppel, majd a vajat adagoljuk hozzá és így gyúrjunk rugalmas tésztát belőle.
Kelesztő tálba téve pihentessük 40-45 percig. Ezután nyújtsuk ki 30x40 cm-es téglalap nagyságúra. Kenjük meg vajjal, szórjuk meg a cukros kakaó keverékkel, majd osszuk el egyenletesen a csokoládé pasztillát. A keskenyebbik oldalánál fogva tekerjük fel. Így sokkal nagyobbak lesznek, ha inkább többet szeretnénk, akkor a hosszabbik oldalát válasszuk. Vágjuk fel 2 cm-ként jó éles késsel, így nem "nyúzzuk" a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymás mellé, majd takarjuk le 20 percre.
Előmelegített 200°C-os sütőbe kb. 15 perc alatt süssük készre.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKakaós pasztilla helyett mit lehet?
VálaszTörlésHa kihagyod ugyanolyan jó, de apróra vágott sima csokoládé is tökéletes lehet. Én is így helyettesítettem, amíg nem jutottam el a cukrászdiszkontba, ahol beszereztem ezeket a csoki pasztillákat.
Törlés