Szeretek borban párolni, sütni, mert egyfajta karakterest ízt ad az ételnek, amitől teljesen más lesz, mintha csak befűszereznénk és betennénk a sütőbe. Legtöbbször teszek mindig egy-egy löttyintést majdnem minden ételbe, ami biztosan nem tesz rosszat és nem tudjuk ezzel elrontani.
Almaborban sült kakukkfüves csirkecomb
Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg csirke alsó comb
só, bors
kakukkfű
2 nagy savanykás alma
7-8 gerezd fokhagyma
3 dl almabor
Elkészítés:
A combokat bőrözzük le, sózzuk és borsozzuk. Fektessük egymás mellé egy nagyobb jénaiba, majd szórjuk meg kakukkfűvel. Az almát vágjuk cikkekre, a fokhagymát pedig pucoljuk meg. Tegyünk a combok közé egy-egy gerezd fokhagymát és egy-egy szeletke almát. Öntsük fel almaborral és már mehet is a sütőbe. 180°C-os előmelegített sütőbe kb. egy óra alatt süssük meg. Sütés közben forgassuk meg többször a combokat, hogy egyenletesen süljön. Lefedni nem kötelező, mert magától is enged a hús levet és így szépen ez idő alatt be is sűrűsödik, jó szaftos lesz.
Mazsolás kölessel tálaltam, amit szintén kakukkfűvel ízesítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése