Koskacukor: Szeder, Őszibarack Cobbler, vanília szósszal

2014. július 27., vasárnap

Szeder, Őszibarack Cobbler, vanília szósszal



A héten történt, hogy megkerestek a városi újságtól, hogy írnának velem illetve a blogommal kapcsolatosan egy cikket. Nem ellenkeztem, egyből igent mondtam és a hétvégén kerítettünk alkalmat arra, hogy személyesen elbeszélgethessünk. Kellemes egy órát töltöttem el Kozserán Beával, aki újságíróként dolgozik a Makói Mozaik lapnál. Sok mindenről beszélgettünk és köztük felajánlotta azt is, hogy az "infomako" oldalon külön blogom legyen, ahol megoszthatom a receptjeimet az olvasókkal. Vállalkozó szellemű vagyok, így gyorsan elfogadtam a lehetőséget és vasárnap este már bele is fogtam. Ezzel a mennyei nyári desszerttel kezdtem meg a bejegyzésemet.
A cikk is elolvasható rólam itt.
Szeretném megköszönni Beának, nagyon szépen összefoglalta azt, hogy hogyan is született meg a Koskacukor. :)







Szeder, Őszibarack Cobbler, vanília szósszal
Hozzávalók (26 cm átmérőjű pite formához):
40 dkg szeder
2 nagy őszibarack
2 ek. barna nádcukor
1 ek. étkezési keményítő

Tésztához:
150 g tk. tönköly búzaliszt
50 g kókuszreszelék
100 g cukor
2 tk. sütőpor
80 g vaj
80 g tejszín
1 tk. vaníliakivonat

Vanília szószhoz:
150 ml tej
150 ml tejszín
3 tojás sárgája
2 ek. cukor
1 tk. vaníliakivonat

Elkészítés:
A gyümölcsöket mossuk meg, a barackot hámozzuk meg és vágjuk cikkekre. Helyezzük a pite forma aljára. Szórjuk meg az étkezési keményítővel és a barna cukorral.
A tésztához a lisztet, a kókuszreszeléket és a cukrot mérjük ki egy tálba. Adjuk hozzá a sütőport, a tejszínt, a vanília kivonatot és az apró kockára vágott vajat. Állítsunk össze a linzerhez hasonló tésztát, aminek kicsit lágyabbnak kell lennie. Evőkanál segítségével halmozzuk a gyümölcsök tetejére.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük 20-25 percig. Akkor jó, ha a tészta aranybarnára sült.
Közbe elkészítjük a vanília szószt. Az összes hozzávalót egy kisebb fazékba tesszük és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Vigyázzunk, ne forraljuk fel!
Felhasználásig hűvös helyre, majd hűtőbe tesszük.
Amikor kész a piténk, kanál segítségével tálkákba halmozzuk még forrón és hideg vanília szósszal tálaljuk.












4 megjegyzés:

  1. Brigi! Gratulálok! :) Ez a süti valóban egy remek választás az "ünneplésre". :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Ági! :) Aranyos vagy!

      Törlés
  2. Gratulalok Brigi,ugyes vagy!!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...