De most akkor jöjjön a Tihanyból hazahozott levendulával készült barackos sütemény, ami pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók (12 kocka 25x25 cm tepsihez):
125 g szoba-hőmérsékletű vaj
150 g joghurt
100 g tk. tönköly búzaliszt
100 g zabliszt
50 g graham liszt
1 tk. sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
4 tojás
100 g cukor
1 kis marék szárított levendula
1/2 citrom leve és reszelt héja
6 szép nagy barack
Elkészítés:
A vajat habosítsuk ki a cukorral, majd tegyük bele egyesével a tojásokat. Facsarjuk hozzá egy fél citrom levét és reszeljük hozzá a héját. Adjuk hozzá a joghurtot és keverjük simára.
Egy tálba mérjük ki a liszteket, keverjük el benne a sütőport, a szódabikarbónát és a szárított levendula 3/4-et részét. A száraz alapanyagot adjuk hozzá a tojásos, joghurtos, vajas keverékhez és fakanállal forgassuk bele.
A barackokat mossuk meg és vágjuk ketté, a magokat vegyük ki.
Egy 25x25cm-es tepsit vajazzunk ki vékonyan, majd egyenletesen osszuk el benne a tésztát. Helyezzük el szép sorba a barackokat, majd szórjuk meg a maradék levendulával.
Előmelegített 180°C-os sütőbe 30-35 percig, tűpróbáig süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése