Ezt már kinéztem korábban valahol, de igazából amikor utána néztem arra jöttem rá, hogy nagyon hasonlít a carbonara spaghettire. Áááá, akkor tuti csak finom lehet. ;)
El is készítettem és tényleg nagyon ízlett, úgyhogy tészta imádóknak egy próbát megér.
Alfredo spaghetti
Hozzávalók (2 személyre):
200 g durum spaghetti
150 g felkockázott füstölt házi sonka (vagy bacon)
50 g parmezán
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 ek. tk. tönköly búzaliszt
2 dl tej
só
Tetejére:
frissen őrölt bors
petrezselyemzöld
parmezán
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg sós vízben, de vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, mert akkor már elrontjuk az egész étel minőségét.
A felkockázott házi sonkát pirítsuk meg, majd szedjük ki egy kis tálkába. A visszamaradt zsírhoz, tegyünk egy evőkanál olívaolajat, nyomjuk rá a fokhagymát, majd futtassuk meg. Adjuk hozzá a lisztet, majd a tej hozzá adásával készítsünk egy híg besamel mártást. Szórjuk bele a parmezánt és főzzük addig, amíg a sajt el nem olvad. Ízlés szerint sózzuk. Adjuk a szószt a lecsöpögtetett tésztához.
Tálalásnál szórjuk meg a tésztát frissen őrölt borssal és darabolt petrezselyemzölddel. Pluszban megszórhatjuk még parmezánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése