Koskacukor: Füstölt szalonnás, zöld borsos csirkemell

2014. július 10., csütörtök

Füstölt szalonnás, zöld borsos csirkemell

Vasárnap elég későn értünk haza ahhoz, hogy nagy bevásárlást tartsunk, viszont a hűtőnket kiettük még mielőtt elindultunk volna. Szétnéztem a mélyhűtőbe és árválkodott még egy csomag csirkemell, így nem maradt más választásom, valami gyors és egyszerű ételt kellett összerittyentenem.





Füstölt szalonnás, zöldborsos csirkemell
Hozzávalók (2 személyre):
50 dkg csirkemell
10 dkg füstölt szalonna
2 tk. zöld bors
1 gerezd fokhagyma

2 ek. olívaolaj
50 ml száraz fehérbor

Elkészítés:
A szalonnát csíkozzuk fel vékonyra, a csirkemellet pedig vágjuk kockára. Egy kevés olívaolajon kezdjük el a szalonnát pirítani, majd adjuk hozzá a csirkemellet. Öntsük rá a bort és magas lángon párologtassuk el. Ízesítsük egy pici sóval (vigyázat, mert a szalonna sós) és zöld borssal. Amikor már majdnem kész, törjük hozzá a fokhagyma gerezdet és forgassuk meg.
Hasábburgonyával és lilahagymás uborkasalátával tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...