Levendulás fehércsokoládés fagylalt
Hozzávalók (600ml):
200 ml állati tejszín (30%-os)
1 tk. szárított levendula
250 ml tej
3 tojás sárgája
50 g cukor
80 g fehércsokoládé (+20 g reszelve)
Elkészítés:
A fagyigépet 24 órára tegyük fagyasztóba.
A tejszínt forraljuk fel a levendulával és főzzük pár percig, majd szűrjük le.
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a tejet, majd a leszűrt tejszínt és tegyük vissza a gáztűzhelyre. Addig főzzük közepes lángon, amíg el nem kezd sűrűsödni. Adjuk hozzá a fehércsokoládét és olvasszuk fel. Várjuk meg míg kihűl, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap töltsük a gépbe folyamatos keverés mellett és 40 percig hagyjuk dolgozni. Amikor kész a reszelt fehércsokit keverjük hozzá és tegyük egy dobozba, majd mehet a hűtőbe pár órára.
Hát jól néz ki, az biztos. Jó lenne, ha néha legalább az illatokat érezhetnénk, ha az ízeket nem is.
VálaszTörlés