Hozzávalók:
150 g tk. tönköly búzaliszt
100 g fehér liszt
5 g élesztő
kb. 150 ml víz
1 tk. szárított rozmaring
1 tk. szárított bazsalikom
1 kk. só
2 ek. extra szűz olívaolaj
Kenéshez:
sűrített paradicsom
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, tegyük bele a fűszereket,a sót és az olajat. Morzsoljuk hozzá az élesztőt és a víz hozzá adásával gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.
Kelesszük duplájára, nyújtsuk ki 40x30 cm téglalap nagyságúra, majd kenjük meg sűrített paradicsommal. (Ízlés szerint lehet ezt is fűszerezni, szerintem úgy már sok lenne.) Pizza vágóval vágjuk keresztbe középen ketté, majd merőlegesen kb. 1,5-2 cm széles csíkokat. Tekerjük meg és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Érdemes két tepsivel dolgozni egyszerre, nyugodtan egymás alá be lehet tenni, elég rövid idő alatt megsülnek.
Előmelegített 200°C-os sütőbe kb. 10 perc alatt süssük ropogósra. Figyeljünk közbe rá, nehogy megégjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése