Koskacukor: Paradicsomos, fűszeres grissini

2014. július 13., vasárnap

Paradicsomos, fűszeres grissini

Foci VB döntőre készültem egy kis ropogtatni valóval, ami nagyon jó harmonizál egy kis borozgatás mellé. Kezdődhet a meccs, izgalmasan nézzük, hátha most is gól sorozatok lesznek. :)








Paradicsomos, fűszeres grissini
Hozzávalók:
150 g tk. tönköly búzaliszt
100 g fehér liszt
5 g élesztő
kb. 150 ml víz
1 tk. szárított rozmaring
1 tk. szárított bazsalikom
1 kk. só
2 ek. extra szűz olívaolaj

Kenéshez:
sűrített paradicsom

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, tegyük bele a fűszereket,a sót és az olajat. Morzsoljuk hozzá az élesztőt és a víz hozzá adásával gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.
Kelesszük duplájára, nyújtsuk ki 40x30 cm téglalap nagyságúra, majd kenjük meg sűrített paradicsommal. (Ízlés szerint lehet ezt is fűszerezni, szerintem úgy már sok lenne.) Pizza vágóval vágjuk keresztbe középen ketté, majd merőlegesen kb. 1,5-2 cm széles csíkokat. Tekerjük meg és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Érdemes két tepsivel dolgozni egyszerre, nyugodtan egymás alá be lehet tenni, elég rövid idő alatt megsülnek.
Előmelegített 200°C-os sütőbe kb. 10 perc alatt süssük ropogósra. Figyeljünk közbe rá, nehogy megégjen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...