Koskacukor: Ropogós fokhagymás rántott csirkemell, nyomott burgonyával

2018. február 18., vasárnap

Ropogós fokhagymás rántott csirkemell, nyomott burgonyával

Ma pont nem ez volt az ebéd nálunk, de akár lehetett volna, mert nagyon szeretjük. Személy szerint nem vagyok rántott hús rajongó, de valahogy a fokhagymás tejben áztatott rántott csirkemellnek nagyon jó íze van. Nyomott burgonyát talán ekkor készítettem először és utoljára, de nem azért, mert nem ízlett, hanem mert teljesen elfelejtettem. Azt hiszem fel kell elevenítenem ezzel a recepttel, hogyan is készült.









Ropogós fokhagymás rántott csirkemell, nyomott burgonyával
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg csirkemellfilé
3 dl tej
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
frissen őrölt bors

3 evőkanál liszt
15 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál lenmag
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál fekete szezámmag
3 tojás
olaj a sütéshez

a nyomott burgonyához:
8 sárga burgonya
8 evőkanál tejszín
8 teáskanál olívaolaj

bors
friss petrezselyem
8 szelet camembert

Elkészítés:
A csirkemellfilét felszeleteljük, fokhagymás tejbe áztatjuk. Legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap kivesszük, sózzuk és borsozzuk. A zsemlemorzsában elvegyítjük a magvakat. Lisztben, felvert tojásban és magos zsemlemorzsába bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
A burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük. Kiszedjük, krumplinyomó segítségével összenyomjuk, ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Mindegyiket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk tejszínnel és olívaolajjal, majd egy-egy nagyobb szelet camembert ráhelyezünk. Előmelegített 200 fokos sütőbe helyezzük és kb. negyed óra alatt készre sütjük.
Tálalhatunk hozzá ízlés szerint bármilyen salátát, de készíthetünk tartár vagy friss fűszeres joghurtos mártást.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...