Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg csirkemellfilé
3 dl tej
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
frissen őrölt bors
só
3 evőkanál liszt
15 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál lenmag
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál fekete szezámmag
3 tojás
olaj a sütéshez
a nyomott burgonyához:
8 sárga burgonya
8 evőkanál tejszín
8 teáskanál olívaolaj
só
bors
friss petrezselyem
8 szelet camembert
Elkészítés:
A csirkemellfilét felszeleteljük, fokhagymás tejbe áztatjuk. Legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap kivesszük, sózzuk és borsozzuk. A zsemlemorzsában elvegyítjük a magvakat. Lisztben, felvert tojásban és magos zsemlemorzsába bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
A burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük. Kiszedjük, krumplinyomó segítségével összenyomjuk, ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Mindegyiket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk tejszínnel és olívaolajjal, majd egy-egy nagyobb szelet camembert ráhelyezünk. Előmelegített 200 fokos sütőbe helyezzük és kb. negyed óra alatt készre sütjük.
Tálalhatunk hozzá ízlés szerint bármilyen salátát, de készíthetünk tartár vagy friss fűszeres joghurtos mártást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése