Koskacukor: Sertéskaraj kaliforniai paprika mártással

2018. február 7., szerda

Sertéskaraj kaliforniai paprika mártással

A téli időszakban kevesebb zöldségfélét tartunk itthon, mert a legtöbbnek sajnos nincs íze mivel éretlenül kerül a piacra. Persze a szuper édes spanyol paradicsom tényleg édes, de több ezerért ki vesz ilyenkor? Ritkán, ha akciós bepakolok két-három dobozkával a kosárba, ami azért nem olyan sűrűn van. A kaliforniai paprika egyedül az ami tényleg finom, édes, de meg kell válogatni, mert sajnos vettem már vegyszer ízűt. Még pár hónappal ezelőtt készült ez a recept, akkor éppen bevásároltam belőle, mert viszonylag kedvező áron jutottam hozzá. Általában shakshuka szokott készülni belőle, de most jutott bőven másba is.









Sertéskaraj kaliforniai paprika mártással
Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet sertéskaraj
2 kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál keményítő
2 dl húsalaplé
3 evőkanál olaj
frissen őrölt bors
1 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál morzsolt bazsalikom

továbbá:
1 kg kész gnocchi
10 dkg parmezán

Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. A kaliforniai paprikát csíkokra daraboljuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rá helyezzük a karaj szeleteket, majd megszórjuk sóval, borssal, oregánoval és bazsalikommal. Mindkét oldalukat fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük húsalaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot, zúzott fokhagymát és a kaliforniai paprikát. Fedő alatt puhára pároljuk. A végén kevés vízzel kikeverjük a keményítőt és kissé besűrítjük vele a visszamaradt szaftot. A kész gnocchit kifőzzük és reszelt parmezánnal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...