Sertéskaraj kaliforniai paprika mártással
Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet sertéskaraj
2 kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál keményítő
2 dl húsalaplé
3 evőkanál olaj
frissen őrölt bors
1 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
só
továbbá:
1 kg kész gnocchi
10 dkg parmezán
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. A kaliforniai paprikát csíkokra daraboljuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rá helyezzük a karaj szeleteket, majd megszórjuk sóval, borssal, oregánoval és bazsalikommal. Mindkét oldalukat fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük húsalaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot, zúzott fokhagymát és a kaliforniai paprikát. Fedő alatt puhára pároljuk. A végén kevés vízzel kikeverjük a keményítőt és kissé besűrítjük vele a visszamaradt szaftot. A kész gnocchit kifőzzük és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése