Koskacukor: Aszalt gyümölcsös csirkemell diós kölessel

2018. február 26., hétfő

Aszalt gyümölcsös csirkemell diós kölessel

Téli időszakban gyakrabban készítünk aszalt gyümölcsös ételeket, én legalábbis így vagyok ezzel. Tavasszal, de legfőképpen nyáron, amikor érik a friss, akkor szívesebben használom fel azokat főételhez, köretként vagy éppen desszertként. Sokféle aszalvány megtalálható receptben, ráadásul a köretben mindenféle dió, amik tele vannak vitaminnal. Töltődjünk fel!
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.







Aszalt gyümölcsös csirkemell diós kölessel
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg csirkemellfilé szeletelve
8 szem aszalt szilva
8 szem aszalt sárgabarack
2 evőkanál mazsola
2 evőkanál aszalt áfonya
1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
1/2 kávéskanál őrölt fehér bors

5 dkg vaj
3 dl húsalaplé
1 dl tejszín
1 teáskanál étkezési keményítő

a körethez:
4 dkg kesudió
4 dkg makadámdió
4 dkg dió
20 dkg köles
5 dl víz
1 teáskanál morzsolt rozmaring
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
frissen őrölt bors



Elkészítés:
A hússzeletek mindkét oldalát megsózzuk, megszórjuk szerecsendióval és borssal. Az aszalt szilvát és barackot feldaraboljuk. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a csirkemellet, majd mindkét oldalát megpirítjuk. Felöntjük a húsalaplével, mellé tesszük az aszalt gyümölcsöket, és fedő alatt puhára pároljuk. A tejszínhez keverjük a keményítőt, és amikor a csirkemell elkészült, besűrítjük vele a szaftját.
A kölest a fűszeres, sós vízben megfőzzük. A dióféléket feldaraboljuk, száraz serpenyőben megpirítjuk, 3/4 részét a köleshez adjuk. A gyümölcsös húst a kölessel tálaljuk, a maradék diófélét a tetejére szórjuk.

1 megjegyzés:

  1. Úgy gondolom, hogy picit macerás elkészíteni, de megéri. Az egész kis család imádta itthon, bár a kölest elrontottam, úgyhogy végül rizs lett belőle :D https://www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-01-03-2018/

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...