Koskacukor: Meggyes,csokoládés ricotta torta

2018. február 12., hétfő

Meggyes,csokoládés ricotta torta

Ennek sem tudom már az idejét, hogy mikor sütöttem, de most már kezdem utolérni magamat. Mondjuk nem nehéz, mert most már kicsit lassabban gyűlnek a receptek. Ráadásul kicsit diéta is van itthon a folyamatos ünnepi édességek miatt, így sok süteményes bejegyzés sem fog születni mostanában. Na jó, talán havi három-négy belefér.






Meggyes, csokoládés ricotta torta
Hozzávalók (22 cm átmérőjű formához):
12 dkg liszt
3 tojás
10 dkg vaj
25 dkg ricotta
10 dkg cukor
12 dkg étcsokoládé (50%-os kakaótartalmú)
1 evőkanál holland kakaópor
5 g sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
30 dkg magozott meggy

Elkészítés:
A vajat a csokoládéval együtt gőz felett felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a ricottát, a vanília kivonatot és a csokoládés keveréket. A lisztet kimérjük, elvegyítjük benne a kakaóport és a sütőport, majd beleszitáljuk és csomómentesre keverjük. Végül a magozott meggyet is hozzáadjuk és beleforgatjuk. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített 165 fokos sütőbe helyezzük és 40-45 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kivesszük a formából és ízlés szerint porcukorral megszórva vagy olvasztott csokoládéval leöntve tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...