Csirkés burrito
Hozzávalók (6 adaghoz):
30 dkg liszt
4 dkg olívaolaj
2 kávéskanál só
kb. 2 dl víz
csirke raguhoz:
60 dkg csirkemellfilé
3-4 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
50 dkg mexikói zöldségkeverék
3 teáskanál mexikói fűszerkeverék
frissen őrölt bors
só
10 dkg hosszú szemű rizs
az öntethez:
4 dl görögjoghurt
1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
1/4 teáskanál őrölt cayenne bors
1/2 kávéskanál őrölt római kömény
1/2 kávéskanál őrölt koriander
só
frissen őrölt bors
kevés citromlé
Elkészítés:
A tortilla lapokhoz a lisztet kimérjük, elvegyítjük benne az olívaolajat, a sót és víz hozzáadásával rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk és fél órát pihentetjük. Ezután 6 egyenlő részre osztjuk, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és forró serpenyőre tesszük, mindkét oldalát megsütjük. A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. Az olajat felhevítjük, megdinszteljük a hagymát, majd a csirkemellfilét rátesszük és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk mexikói fűszerkeverékkel, végül fedő alatt puhára pároljuk.
A mexikói zöldségkeveréket megpároljuk és a kész csirkemellhez adjuk. A rizst sós vízben készre főzzük, végül ezt is hozzáadjuk és a tortilla tésztákra adagoljuk, feltekerjük.
A joghurthoz adjuk a fűszereket, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A kész burritokra kanalazzuk vagy mellé tesszük és mártogatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése