Koskacukor: Francia töltött paprika

2013. június 6., csütörtök

Francia töltött paprika

Nem olyan régen volt paradicsomos húsgombóc, ezért nem akartam hagyományos töltött paprikát. Ezt a receptet anyósomnál láttam, amikor elkészítette onnantól kezdve a töltött paprika nem csak a paradicsommal  volt számomra párosítható.



Hozzávalók:
5 db paprika
60 dkg darált hús
1,5-2 dl zabpehely
só, bors
petrezselyemzöld
1 tojás

1 kis pohár tejföl
1 tojás
só, szerecsendió
15 dkg sajt

Elkészítés:
A paprikákat csumázzuk ki és vágjuk ketté hosszába. Forrázzuk le és hagyjuk 15 percig puhulni. A darált húst sózzuk, borsozzuk, daraboljuk hozzá apróra a petrezselyemzöldet, üssünk bele egy tojást. A zabpehelyhez öntsünk annyi forróvizet, hogy megszívja magát, de ne legyen lágy, majd keverjük a húshoz. Töltsük meg vele a paprikákat. Enyhén olajozott tepsibe helyezzük őket. A tojást keverjük ki a tejföllel, sózzuk, reszeljünk hozzá szerecsendiót. Kenjük meg ezzel a húsos paprikák tetejét, majd vágjunk egy-egy szelet sajtot a tetejükre.
180°C-os előmelegített sütőbe süssük 40-45 percig.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...