Koskacukor: Kaporleves sonkás zabpehelygombóccal

2013. június 4., kedd

Kaporleves sonkás zabpehelygombóccal

Az ötlet innen származik. Imádjuk a kaprot. Juhtúrós-kapros párosítás, kapor szósz, kapor többféle levesbe is jöhet, túrós pitébe, tehát nagyon sokféleképpen felhasználható. Volt a mélyhűtőmbe egy adag csontleves lefagyasztva, ezek általában jól jönnek, ha valamilyen krém vagy olyan levest készítek, amihez alaplére van szükség.



Hozzávalók:
2 l csontleves alaplé
1 kisebb csokor kapor
1 dl tejszín
1 ek. keményítő
só, bors, szerecsendió

Zabpehelygombóchoz:
10 dkg füstölt sonka
1 kis fej vöröshagyma
kicsi kapor
só, bors
1 tojás
1 ek. tejföl
4-5 ek. zabpehely
liszt

Elkészítés:
Az levest felforraljuk, bele daraboljuk a kaprot, ízesítsük sóval, borssal és egy kicsi szerecsendióval. A tejszínbe keverjük csomómentesre a keményítőt, adjunk hozzá egy merőkanálnyi levest, majd öntsük az egészet a többi léhez.
A gombócokhoz a vöröshagymát vágjuk nagyon apróra, pároljuk puhára, majd dobjuk rá a kockára vágott sonkát.A zabpelyhet öntsük le forróvízzel, de csak annyit amennyit beszív magába, ha megpuhult adjuk hozzá a tojást, a kaprot, a tejfölt, sózzuk és borsozzuk, majd a hagymás sonkával keverjük jól össze. Csak annyi lisztet adjunk hozzá, amennyinél úgy érezzük, hogy már jól formázható. Gyúrjunk vizes kézzel gombócokat. Főzzük bele a levesbe. Ha már feljöttek a tetejére, pár perc után kész is.
Gyors és nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...