Koskacukor: Krémsajtos csigák vaníliakrémmel és csokival

2013. június 30., vasárnap

Krémsajtos csigák vaníliakrémmel és csokival

Vasárnap, ha van lehetőségem reggelire nem a megszokott szendvics kerül az asztalra, hanem sütök valamit. Valamelyik nap láttam Piszke oldalán mascarponével készült tészta receptet, ami nagyon kíváncsivá tett. Aminek nagyon örülök ez a tészta is azok közé tartozik, amit előző este el lehet készíteni és hűtőből kivéve másnap reggel lehet sütni, így időbe el is készül. Nagyon jó recept, a tölteléket szerintem lehet variálni, aszalt és friss gyümölcsök, kókusz reszelék, dió vagy mandula durvára darálva. Most nem kísérleteztem, de legközelebb biztosan kipróbálom valami mással. Köszönöm szépen a receptet, nálunk reggel mind elfogyott.



Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
10 dkg BL 55 fehér liszt
1,5 dkg élesztő
15 dkg mascarpone
1 púpos ek. cukor
kb. 1 dl langyos tej (nálam azért több, mert más lisztből készítettem)
2,5 dkg olvasztott vaj

Töltelék:
3 dl tej
2 tojás sárgája
1 vanília rúd kikapart belseje
3 dkg vaníliás pudingpor
3 ek. cukor
3 dkg vaj

5 dkg reszelt étcsokoládé

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki, adjuk hozzá a mascarponét, a cukrot, és az élesztőt morzsoljuk bele. A vajat a tejjel olvasszuk fel és adjuk hozzá, majd gyúrjunk rugalmas tésztát belőle.Nyugodtan tegyük be a hűtőbe és másnap reggel nyújtás előtt egy kicsit gyúrjuk át, lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 4mm vékonyra.

A tölteléket is előző este készítettem el. A 2,5 dl tejet forraljunk fel a vaníliarúd kikapart belsejével és a cukorral. A maradék tejjel és a pudingporral keverjük ki a tojások sárgáját, majd sűrítsük be vele a krémet. Amikor hozzá adjuk már nem kell forralni, vegyük le a tűzről. Folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel benne a vajat. Másnap reggel reszelt csokoládéval keverjük jól át, amíg nem válik kenhetővé.

A kinyújtott tésztára osszuk el egyenletesen a krémet, tekerjük fel és kb. 1,5 cm vastag csigákat szeleteljünk. Sütőpapírral bélelt gáztepsire helyezzük őket. Max. 16 db-ot, mert duplájára fog kelni. Mielőtt a sütőbe toljuk letakarva pihentessük 15-20 percig. (Amíg a sütő bemelegszik.)
Előmelegített 180°C-.os sütőbe kb. 20 perc alatt elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...