Koskacukor: Bolognai tészta chorizo kolbásszal és parmezánnal

2013. október 20., vasárnap

Bolognai tészta chorizo kolbásszal és parmezánnal

Imádjuk a tésztákat, de nehéz mindig újabbnál újabbat kitalálni, ami ugye nem csak zöldséges, mert persze én imádom a brokkolit, a gombát, a cukkinit, meg még sorolhatnám, de nem mindig van kedvem két félét főzni és nem csak magamra kell gondoljak.
Bolti szószoktól egyszerűen rosszul vagyok, egyedül a pestot vagyok hajlandó megvenni, mert télen nem mindig van friss bazsalikom, hogy magam készítsem el. Az alábbi szószból a párom egyedül a paradicsomszószt szereti, de a három alap együtt tökéletes ízharmóniát alkotott. Teljesen le volt nyűgözve és azt mondta, hogy ez sokkal finomabb, mint egy hagyományos bolognai szósz. Íme a recept:




Bolognai tészta chorizo kolbásszal és parmezánnal
Hozzávalók a bolognai alaphoz:
2 szál sárgarépa
2 szál szárzeller
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 üveg házi paradicsomszósz
rozmaring, oregano, bazsalikom
só, bors
olívaolaj

Hús alaphoz:
30 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
só, bors
10 dkg chorizo kolbász

25 dkg teljes kiőrlésű penne tészta

Tetejére:
parmezán 

Elkészítés:
A sárgarépát és a szárzeller vágjuk karikákra, illetve a vöröshagymát apró kockára. Olívaolajon futtassuk meg a zöldségeket, öntsük rá a paradicsomszósz felét, fűszerezzük ízlés szerint, dobjuk hozzá a fokhagymát és főzzük puhára. Turmixoljuk össze, majd öntsük hozzá a maradék paradicsomszószt és forraljuk össze. Jó sűrű mártást kell, hogy kapjunk.
A húshoz pirítsuk meg a hagymát, tegyük hozzá a feldarabolt kolbászt, majd a sertéshúst, sózzuk és borsozzuk. Öntsünk rá egy pici vizet és pároljuk puhára.
Közben főzzük ki a tésztát sós vízbe, de figyeljünk mindig arra, hogy ne főzzük szét.
Tálalásnál szórjuk meg parmezánnal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...