Koskacukor: Borsós-szalonnás makaróni parmezánnal

2013. november 25., hétfő

Borsós-szalonnás makaróni parmezánnal

Mostanában a reggelit kényelmesen tv előtt bevackolva szoktam megenni, forró teát szürcsölgetve. Így össze is tudom számolni hány percet töltök tv előtt, ugyanis nagyon keveset és őszintén szólva nem is hiányzik. Ilyenkor reggel mit is nézhetnék TV paprika. :) Új kedvencem lett:  Claire Thomas varázskonyhája. Először negatív vélemény volt róla, olyan ételeket készített, ami őszintén szólva nem nagy tudománnyal jár illetve nem is a mi ízlésünknek van kitalálva. Később egyre több részt láttam már - más választásom nem is volt, minden reggel ezt adták- és folyamatosan változott a vélemény. Ma már azt is tudom, hogy saját blogja van, nagyon ügyesen fotóz és a Mcdonald's reklámjához is besegített. Rengeteg járt már Európa országaiban, főleg Franciaországban és szereti a divatot. Több receptjét is lementettem már és biztos el is fogom készíteni. Ötleteket ad, új ízvilágot lehet megismerni, aki még nem találkozott a blogjával, bátran merem ajánlani, itt tudtok szétnézni.
Ez a recept is megtalálható nála: itt





Borsós-szalonnás makaróni parmezánnal
Hozzávalók (4 főre):
35 dkg makaróni 
30 dkg borsó
15 dkg kolozsvári szalonna
Besamel mártáshoz:
10 dkg Gouda sajt
5 dkg parmezán sajt 
5 dkg vaj
5 dl tej
3 ek. liszt
só, bors
szercsendió

Tetejére:
5 dkg Gouda sajt
kevés parmezán
2 ek. tk. tönköly morzsa
1 tk. szárított kakukkfű
Elkészítés:
A makarónit háromszoros vízmennyiségben főzzük aldente-re, ha már forr a víz akkor tegyük a vízbe a tésztát és kb. 10 perc alatt kész is. Ennyi idő alatt a borsó is megpárolódik. A szalonnát vágjuk csíkokra és süssük zsírjára.
A besamelhez a vajat olvasszuk fel, szórjuk rá a lisztet, keverjük csomómentesre, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Folyamatosan kell keverni nehogy csomós legyen. Kicsit hígabb legyen a megszokottnál, ugyanis  a sajtok még sűríteni fognak rajta, illetve sütés közben is a tészta még szív valamennyit magába. Tehát amikor kész a besamel, reszeljük bele a sajtokat, ízesítsük sóval, borssal és reszeljünk bele egy kis szerecsendiót.
Adjuk hozzá a borsót és a szalonnát, majd ezt az egészet öntsük a tésztára. 
Egy nagyobb jénaiba terítsük el a tésztát, reszeljük rá a maradék sajtokat, szórjuk meg zsemle morzsával és kakukkfűvel.
Előmelegített 200°C-os sütőbe (gáz sütőnél legfelső rácsra téve, villanynál lehet grillezni) pirítsuk rá a sajtokat kb. 20 perc alatt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...