A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is. Az alapanyagok nagy része a Magosbolt webshopjából könnyen beszerezhetőek.
Áfonyás-málnás crumble gluténmentesen
Hozzávalók:
25 dkg áfonya
25 dkg málna
2 evőkanál nyírfacukor
2 teáskanál étkezési kukoricakeményítő
a morzsaréteghez:
5 dkg kókuszliszt
5 dkg mandulaliszt
5 dkg apró szemű zabpehely
3 evőkanál kókuszreszelék
5 dkg kókuszvirágcukor
10 dkg hideg vaj
a tetejére:
szeletelt mandula
a tálaláshoz:
vaníliafagylalt
2 dl habtejszín (30% zsírtartalmú)
1 vaníliarúd
3 dkg nyírfacukor
1,5 dkg víz
Elkészítés:
Az áfonyát és a málnát megmossuk, lecsepegtetjük, megszórjuk a nyírfacukorral és a keményítővel. 26 cm átmérőjű piteformába vagy tetszőleges hőállő tálba halmozzuk. A morzsaréteg hozzávalóit összegyúrjuk, de a tésztának nem kell teljesen összeállnia. A gyümölcsre szórjuk, majd meghintjük szeletelt mandulával. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A vaníliarudat kisebb darabokra vágjuk, és a vízhez adjuk a nyírfacukorral együtt. Felforraljuk, és további 5 percig nagy lángon főzzük, végül leszűrjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és habszifonba töltjük. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
A forró, gyümölcsös morzsasüteményt vaníliafagylalttal és a tejszínhabbal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése