Emma mellet egyre könnyebb a főzés is. Amikor kicsit tovább alszik, akkor gyorsan előkészítem az ebédhez valót, előfordul, hogy sikerül már a sütőbe betenni a husikat. Illetve most a nagy felfedezés annyira leköti, hogy a konyhaszekrény fiókjai, a cup mérők, a nyújtófa, kisebb formák, szűrők nagy barátai lettek.
Paradicsomos-cukkinis csirkecomb rigattonival, parmezánnal
Hozzávalók 4 személy részére:
4 csirkecomb
1 kápia paprika
1 fej fokhagyma
1 nagy lilahagyma
1 konzerv paradicsom
15 dkg bacon
1 kicsi cukkini
3-4 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors
só
továbbá:
25 dkg rigattoni
10 dkg parmezán
Elkészítés:
A combokat sózzuk és borsozzuk és tepsibe helyezzük. A paprikát, a kétféle hagymával, a paradicsommal, az olívaolajjal és a baconnel együtt késes robotgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk, végül a húsra kanalazzuk. A cukkini végeit levágjuk, felkockázzuk és a combok mellé tesszük. Alufóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Amikor elkészült a csirkecombokat kivesszük, a rigattonit kifőzzük és összekeverjük a visszamaradt paradicsomos mártással és a parmezánnal együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése