Koskacukor: ​Málnás-túrós palacsintatorta

2017. szeptember 26., kedd

​Málnás-túrós palacsintatorta

Nem mondanám, hogy nagy palacsinta rajongók vagyunk, de azért szeretjük. Nekem a kedvencem a kakaós, a fahéjas és nem utolsó sorban a házi barack vagy eper lekváros. Biztos jó a nutellás is, meg a diós és még sorolhatnám, de ezek nem mindig vannak itthon. Néha készíek pudingosat, túrósat vagy éppen egy ilyen emeleteset. Nagyon finom lett és az a jó benne, hogy bármilyen gyümölccsel elkészíthető, ami éppen van otthon.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.









​Málnás-túrós palacsintatorta
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához
a palacsintához, kb. 20 db-hoz
20 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 teáskanál sütőpor
4 tojás
6 dkg nyírfacukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál olaj
6,5 dl tej

a töltelékhez:
40 dkg túró
40 dkg görög joghurt
30 dkg málna
1/2 dl + 3 evőkanál víz 
3 evőkanál nyírfacukor
1/2 citrom leve
1 teáskanál vaníliakivonat
2 teáskanál zselatinpor

a díszítéshez:
2 dl habtejszín
15 dkg málna

Elkészítés:
A tésztához a kétféle lisztet kimérjük, elvegyítjük bennük a sütőport és a nyírfacukrot. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a vaníliakivonatot és a citrom reszelt héját, majd a tej fokozatos adagolásával csomómentesre keverjük. Ha szükséges, átszűrjük. Tapadásmentes palacsintasütőben kb. 20 db 18 cm átmérőjű palacsintát sütünk belőle.
A töltelékhez a málnát 1/2 dl vízzel és a nyírfacukorral felfőzzük. A citromlével és vaníliakivonattal ízesítjük. A túrót és a joghurtot kikeverjük, beleforgatjuk a már kihűlt málnapürét. A zselatint a 3 evőkanál vízhez adjuk, oldódásig melegítjük. Hozzákanalazunk 2-3 evőkanálnyi túrós tölteléket, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük, és a többihez dolgozzuk. A tortaformába palacsintát fektetünk, és a krémmel rétegezve összeállítjuk a tortát. A tetejét üresen hagyva, fóliával betakarva hűtőbe tesszük 2-3 órára. Tálalás előtt a tejszínt habbá verjük, a palacsintatorta tetejére simítjuk, majd málnával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...